Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

RMGC a câştigat două avize în instanţă


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul

În aprilie 2007, Comisia Naţională pentru Siguranţa Barajelor a aprobat documentaţia pentru funcţionarea în siguranţă a barajelor Corna şi Cetate propuse de proiectul minier Roşia Montană.

Atunci, Ministerul Mediului nu a emis aceste avize, drept pentru care RMGC a acţionat în instanţă Ministerul. Astăzi, avem o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care dispune ca Ministerul mediului să elibereze imediat acordul de funcţionare în siguranţă a celor două baraje.

Comunicatul de presă aici.

Ce demonstrează acest lucru? Că avem un proiect solid, viabil şi care respectă cele mai înalte standarde internaţionale.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “RMGC a câştigat două avize în instanţă”

http://www.youtube.com/watch?v=gLBE5QAYXp8

Sper sa traiesti suficient sa vezi ce inseamana pe terman lung si nu dupa “cele mai înalte standarde internaţionale” pe care le tot amintesti.

Si mai sper sa iti faci casa langa bazinul de deversare ca tot e atat se “SAFE” si la standarde internationale.

Daca faci asta ma convingi … pana atunci … NU

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului