Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

RMGC anunță reînceperea procedurii de evaluare a proiectului minier


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul

Aseară, RMGC a emis un comunicat de presă despre reînceperea procedurii de evaluare a proiectului minier pe care îl propune la Roșia Montană.

Mai jos găsiți întregul comunicat.

Compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) salută decizia membrilor Comitetului de Analiză Tehnică de a relua procedura de analiză a raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru Proiectul Roşia Montană.

“Sperăm într-o evaluare temeinică şi obiectivă a Proiectului Roșia Montană, un proiect solid din punct de vedere tehnologic, sigur şi responsabil în privinţa mediului. Suntem convinși că în cadrul derulării procedurilor de evaluare vom putea dovedi faptul că Proiectul Roșia Montană a fost gândit astfel încât să devină un model de operațiune minieră la standarde ridicate, atât din punct de vedere tehnic, cât și al dezvoltării comunității locale – model demn de urmat de orice proiect ulterior”, declară Dragoș Tănase, director general al RMGC.

Comitetul de Analiză Tehnică (CAT) este format din experţi desemnaţi de mai multe ministere, sub coordonarea Ministerului Mediului și Pădurilor. Proiectul a fost analizat anterior de o serie de experţi, inclusiv de către Grupul Independent al Experţilor Internaţionali (IGIE), alcătuit din experţi de mediu din Germania, Ungaria, Suedia şi România. Observaţiile şi recomandările IGIE au fost integrate în Anexa la Raportul de Evaluare a Impactului asupra Mediului, prezentată Guvernului României în mai 2007.

„Reluarea procesului de analiză a documentaţiei privind evaluarea impactului asupra mediului este un pas important în dezvoltarea Proiectului Roşia Montană”, adaugă Dragoș Tănase. “Proiectul este conceput pentru a genera beneficii atât de necesare pentru regiunea Roşia Montană şi pentru România – bani la buget și în economie, locuri de muncă, reabilitarea mediului şi punerea în valoare a patrimoniului cultural. Pe durata de viaţă a minei, proiectul va genera mii de locuri de muncă şi va aduce peste 4 miliarde de dolari în economia României în mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contribuție totală potențială la PIB de 19 miliarde USD, conform estimărilor economiștilor de la Oxford”, a concluzionat Dragoș Tănase.

Despre Roşia Montană Gold Corporation

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) este o companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva – cu 19,31 %, Gabriel Resources – cu 80,46% şi alţi acţionari minoritari – cu 0,23%. RMGC urmează să dezvolte cea mai modernă mină din România, la Roşia Montană, aducând beneficii importante economiei româneşti. În calitatea sa de mină model, Proiectul Roşia Montană va stabili un nou standard pentru mineritul aurifer responsabil, atât la nivelul  Uniunii Europene, cat şi la nivel mondial.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei, la adresa www.rmgc.ro.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


3 comentarii pentru “RMGC anunță reînceperea procedurii de evaluare a proiectului minier”

Haralambie

Daca vecinii nostrii din Ungaria au analizar acest proiect si nu au avut comentarii, si nici ceolalti si daca va trece si de comisia nationala care nu mai poate fi acuzata de vanzare atunci proiectul pentru Rosia Montana va avea toate sansele sa fie aplicat si sa crape toti dusmanii.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului