Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

”RMGC nu mi-a cumpărat conștiința”


Categorii: Bau-baul: cianura, Cum se face la alţii, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

Un interviu cu Robert Turcescu. Mi-ar plăcea să-l comentați, să-mi spuneți ce credeți.

Despre același subiect au mai scris Floriana Jucan și Rareș Bogdan.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


9 comentarii pentru “”RMGC nu mi-a cumpărat conștiința””

liliana

sunt lamentabili! am fost curioasa si am citit. apropo, cum ati selectat jurnalistii pentru vizita in noua zeelanda? de ce simt nevoia sa se justifice? si in fata cui? din moment ce o fac, inseamna ca exista un sambure putred in poveste. cine se scuza, se acuza. francezul zice, nu eu :):):) si argumentele pe care le aduc ei sunt atat de fragile, de insailate. sincer, ma intreb cum vor ajuta proiectul?!
de ce simt nevoia sa arunce “anatema” si peste capetele altor jurnalisti? cu puerilitate! ce? tu nu ai fost cu ala si cu ala si ti-a platit ala? ce e asta? sportul cu aruncarea pisicii? prin ce au postat/publicat pe site/blog aduc deservicii companiei. pai, na, tre sa aduca si ei ceva daca au beneficiat de o excursie atat de faina 🙂

Mihai

vizita in Noua Zeelanda ar trebui considerata un castig pentru statul roman, nu numai ca s-au putut lua imagini si modelul de implementare de la fata locului pe banii RMGC, dar marturia localnicilor si a ziaristilor care au fost acolo dau o mai mare credibilitate functionarii tehnologiei si a proiectului propus.

Aviatorul

RMGC nu are nevoie sa cumpere constiinta nimanui deoarece ceea ce doresc sa faca e util. necesar, folositor, performant si dupa tehnologii moderne. Iata o imagine de la o cariera asemantoare:http://www.catalinhosu.ro/ . RMGC va lucra mai performant.

Marsal

Ne bucuram ca RMGC nu a cumparat constiinta lu Turcescu asa cum au cumparat altii constiinta altora ca sa latre precum cainii la stele. Priviti va rog:http://liviualexa.ro/2010/09/14/cum-poate-evita-rosia-montana-santajul-ecologistilor-vampiroizi/

EM

Oameni buni…. a fi tot timpul suspicios nu e o calitate in dreptul unui om! Pai bine zice omul in cauza… s-a dus acolo, ma rog pe banii RMGC, sa se informeze… ce-i gresit in asta? Aaa, ca totul s-a intamplat in Noua Zeelanda… ca daca era la Sofia (vorba lui Turcescu) nu mai interesa pe nimeni! Stiti ce cred eu, e invidia dintre jurnalisti, care se cred unii mai deontologi ca altii! Ce mizerii! Apropo… Zilele trecute ma gandeam iar sa emigrez. Mi s-a mai intamplat asta! Uff, ufff!

alex

turcescu sa plece afara unde oportunistii ca el nu sunt acceptati

eugen serban

Buna,mai oameni de omenie,ce dracu nu intalegeti odata pt. tot deauna,mineritul in toata lumea se lucreaza cu ceanura,populatia romaniei a crescut in acel timp cand se lucra cu ceanura,acum ca sa inchis mineritul,populatia romaniei e in scadere ca nu se mai lucreaza cu ceanura,nu se lucreaza cu ceanura,nu mai sunt locuri de munca de as putea permite omul sa faca copii si pe care ii au au inceput sa-i vanda,e frumos sa vad viata pe raul SASAR BAIA MARE,sa vad rate salbatice pe rau,dar ma doare sufletul ca din munca noastra si a parintilor nostri sa ales praful si pulberea,copilaria,tineretea si zambetul copiilor nostri a disparut

Mihai D

Activitatea mineritului este profitabila la privat de ce nu si la stat?Statul ROMAN ar putea sa achite datoriile externe din vanzarea aurului.Proiect 100% statul Roman e solutia .Cand poate el in viitor ,generatiile urmatoare.De tinut cont toti muntii Apuseni contin diverse minerale.Contracte dastea in genuchi au mai fost si cu petrolul romanesc, sidex ,gazul romanesc ,toate fabricile e.t.c..Despre tradatori de tara ,spagari, oameni care nu tin cu ROMANIA ,guvernanti sa nu creada ca vor scapa de furia poporului nici copii si nepotii lor nu se vor bucura….Cred ca in viitor vom ajunge la RAZBOI civil sau international din cauza greselilor celor numiti mai sus istoria este ciclica periodic sunt lichidati lideri…

Cătălin Hosu

Oare când a fost, vreodată în istoria României (sau a oricărei țări din lume), o activitate economică a statului aducătoare de profit? De ce crezi că s-au închis toate minele din România? Te rog dă-mi un exemplu al unei activități economice de stat, de oriunde din lume (cu excepția Chinei, Rusiei, a țărilor comuniste etc. sau a Suediei, despre care nu prea înțelegem cum funcționează), din orice domeniu de activitate, care se află în top 5 în lume.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului