Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

România are nevoie de investiții


Categorii: Reabilitare ecologică, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?, Ziariştii şi bloggerii

Zice și fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu pe HotNews, zice și Grupul de Susținere a Proiectului Roșia Montană în Jurnalul Național.

Și Tăriceanu și-a adus aminte în România Liberă de Proiectul Roșia Montană, doar a fost ministru al Economiei și prim-ministru ani la rând.

Vă prezint o parte din scrisoarea adresată de Grupul de Susținere a Proiectului Roșia Montană premierului  Victor Ponta, fragment care evidențiază poate unul dintre cele mai importante beneficii ale relansării mineritului în Apuseni: locurile de muncă pentru șomerii din zonă.

„Proiectul minier de la Roșia Montană este una dintre cele mai mari investiții industriale din Romînia ultimilor ani. Demararea acestui proiect va aduce beneficii pentru economia națională, va permite restaurarea patrimoniului cultural din zona Roșia Montană și integrarea acestuia într-un circuit turistic, proiect pentru care statul român nu are resursele necesare, și, foarte important, va reabilita mediul deja afectat în urma poluării istorice. Angajamentele investitorului sunt serioase, acest proiect urmând să creeze peste 3.600 de locuri de muncă directe și indirecte. La momentul actual, în condițiile în care activitatea minieră propriu-zisă nu a demarat la Roșia Montană, compania Roșia Montană Gold Corporation este cel mai important angajator din zonă, cu 485 de angajați.”

Notă: articolul a fost publicat în 11.06.2012 și actualizat în 01.10.2012, pentru concursul „Provocarea lui Cătălin”.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului