Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 10.10.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Roșia Montană, de frica cianurilor, rămâne poluată cu ape acide, bogate în metale grele

Săptămâna trecută compania ”Roșia Montană Gold Corporation” a invitat mai mulți ziariști din județul Mureș să viziteze localitatea Roșia Montană, într-o campanie de imagine pentru promovarea proiectului de exploatare a zăcământului aurifer din zonă.

Ceea ce am putut constata la prima vedere, fără a cunoaște foarte bine detaliile contractelor cu statul român, este situația jalnică ce domnește în zonă. Șosele prost întreținute, ape poluate și sărăcie cât cuprinde, face ca un peisaj deosebit să se transforme într-unul cenușiu. Întreaga zonă pare să aibă nevoie disperată de demararea acestui proiect.  Citește mai departe aici.

Minerul corporatist și paragina de la Roșia Montană

Am plecat săptămâna trecută la Roşia Montană fără a şti foarte multe lucruri despre acest subiect. A fost o experienţă interesantă, informativă, dar care  a născut mai multe întrebări. Pentru început trebuie să spun că zona respectivă este moartă din toate punctele de vedere. E mare păcat. Citește mai departe aici.

Roșia Montană, locul unde aurul este viața

Roşia Montană, unul dintre cele mai mediatizate locuri din România şi-a deschis la sfârşitul săptămânii trecute porţile şi pentru jurnaliştii mureşeni. Aceştia au avut ocazia să vadă cu ochii lor şi să audă cu urechile lor realităţile zonei şi proiectul de exploatare minieră proiectat de Roşia Montană Gold Corporation.

Totul a început cu vizita unei cariere lăsată de vechile exploatări din zonă.  Citește mai departe aici.

Cursuri pentru dezvoltare durabilă la Roșia Montană

Timp de câteva zile, 20 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Roșia Montană și Abrud au participat la un curs de dezvoltare durabilă cu ajutorul companiei Roșia Montană Gold Corporation. Astfel, asociații precum Pro Roșia, Pro Dreptatea, Asociația de Dezvoltare Durabilă și Politici Publice, Asociația Culturală a Maghiarilor din Abrud și Roșia Montană, Parteneriatul pentru Mediu Roșia Montană, Asociația Edu Caleidoscop, Asociația Studenților din Roșia Montană, Asociația Taurinelor Roșia Montană sau reprezentanți ai Căminului Cultural din Roșia Montană au aprofundat tema dezvoltării durabile a zonei. Citește mai departe aici.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului