Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 2.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Ambasadorul Canadei: Întârzierea proiectului Rosia Montana ar putea transmite un semnal negativ altor investitori

Ambasadorul Canadei în România, Philippe Beaulne, a declarat miercuri, în cadrul unei întâlniri avute la Camera Deputaţilor cu preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul PDL William Brânză, şi cu membri ai comisiei, că întârzierea implementării proiectului Roşia Montană poate să transmită un semnal negativ şi altor investitori, precizând însă că decizia aparţine statului român.

Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a lansat, în context, invitaţia organizării unui forum economic româno-canadian în vederea stimulării şi aprofundării relaţiilor economice dintre cele două state, potrivit Agerpres. Citește mai departe.

Analiză „Huffington Post”: unul din 10 localnici din Roșia Montană trăiește cu 6 lei/zi

Cel mai puternic portal de media din lume se întreabă: „Își poate permite România să aleagă eco-turismul în locul salvării mijloacelor de subzistență ale localnicilor?”

“Huffington Post”, unul dintre cele mai puternice portaluri media din lume, cu peste un milion de vizitatori în fiecare lună și care dispune de o rețea de peste 9.000 de bloggeri, a publicat, recent, sub semnătura reputatului jurnalist Kirk Leech, o amplă analiză privind proiectul minier propus de RMGC la Roșia Montană. Trebuie precizat că, în anii 2006 și 2007, „The Huffington Post” a câştigat „Webby Awards” (n.r. – un premiu internaţional prezentat anual de către Academia Internaţională de Arte şi Ştiinţe Digitale pentru excelenţă pe Internet cu categoriile din site-uri web, publicitate interactivă, on-line de film şi video, şi mobile) pentru „cel mai bun blog de Politică”. Astăzi, ziarul on-line ANCHETE.weebly.com vă prezintă, în exlusivitate, analiza publicată de „Huffington Post”, intitulată „Poate o mină de aur să salveze un sat?”. Citește mai departe.

Proiectul minier, singura soluție pentru Roșia Montană, cred locuitorii

Locuitorii din Roșia Montană văd în proiectul minier promovat de Roșia Montană Gold Corporation singura soluție de dezvoltare a zonei, în condițiile în care aceasta reprezintă și tradiția zonei. Mai mulți susținători ai proiectului au declarat pentru Hotnews (www.hotnews.ro) că pe baza industriei miniere se pot dezvolta și activități conexe, cum ar fi turismul.

„Majoritatea celor de aici cred ca mine: noi am trăit aici din minerit, așa a fost și tata, și strămoșii mei. Asta știm să facem. Chiar dacă unii nu vor să înțeleagă, agricultură nu se poate face aici – sunt unele zone spre munte unde este puțin pământ pentru agricultură, dar în rest… sapi 10 cm și e piatră. Dedesubt sunt galerii, curenți de aer, pământul e rece”, a declarat fostul miner Doru Almășan pentru Hotnews. Citește mai departe.

Opoziția proiectului Roșia Montană, așteptată cu soluții

Primarul Abrudului, Tiberiu Rațiu, vede în proiectul minier singura soluție pentru dezvoltarea zonei

Tiberiu Rațiu este primar de 7 ani, iar înainte a lucrat 20 de ani în minerit. Face parte din Grupul de susținere a proiectului Roșia Montană, alături de mulți alți primari din zonă, dar și de specialiști și organizații naționale. Crede că proiectul minier reprezintă singura soluție pentru dezvoltare zonei. Citește mai departe.

Patronatele din construcții susțin demararea proiectului Roșia Montană

Proiectul Rosia Montană este văzut ca unul dintre cele mai de impact proiecte pentru sectorul constructiilor. De lansarea acestui mare obiectiv investitional sunt legate si sperantele Patronatului Societătilor din Constructii, a doua mare asociatie patronala din România. Cristian Erbasu (FOTO), presedintele Patronatului Societătilor din Constructii (PSC), este de parere ca in aceasta perioada de criza, in care activitatea companiilor de constructii s-a redus dramatic, rolul constructorilor autohtoni “este de a sustine proiectul RMGC, atâta timp cât el converge cu interesul constructorilor, iar acest lucru este deja demonstrat că se întâmplă”. Constructorii spun ca relevanta proiectului Rosia Montană a fost demonstrată deja, atata vreme cat au fost lansate comenzi pentru peste 130 de companii, care au generat 1.600 de locuri de muncă, cele mai multe în constructii. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului