Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 24.10.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Totul despre cianură, dincolo de zvonuri, temeri

Un cuvânt care sperie multă lume, cianura reprezintă de fapt cea mai sigură tehnologie care există în acest moment oriunde în lume, în sectorul minier. Trebuie spus de la bun început că nu vorbim despre o tehnologie experimentală, ci una binecunoscută specialiştilor: cianura a fost folosită de mai bine de 100 de ani în industria minieră, iar tehnologia a evoluat enorm între timp. Acest lucru ne dă pe de o parte siguranţa care vine cu experienţa, dar şi avantajul măsurilor moderne de securitate. 90% din aurul extras astăzi în lume este obţinut prin tehnologia cu cianură. Mine din SUA, Noua Zeelandă, Canada, Italia, Finlanda, Spania sau Suedia folosesc în siguranţă această tehnologie. Citește mai departe.

De ce am fost la Roşia Montană

Nu ştiu, cu exactitate, când am auzit, prima oară, de Roşia Montană. Oricum, îmi aduc aminte că primele „vorbe” care mi-au ajuns la ureche despre localitatea din Apuseni aveau legătură cu faptul că o firmă din Canada vrea să distrugă un munte ca să ia aurul românesc.

În 2009, aflându-mă într-un concediu în zona Apusenilor, am zis să vizitez şi gura de rai care auzisem că e Roşia Montană. „Înainte s-o distrugă canadienii…”- mi-am zis. Am rămas dezamăgit. În afară de un lac, „tăul Brazi” – cum îi spun localnicii, n-am găsit nimic atractiv. Multă sărăcie, case dărăpănate, magazine puţine şi prost aprovizionate, vreo două bodegi cu bere ieftină. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului