Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 25.10.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

De la minereu la lingoul de aur: minerit aurifer modern

Dacă spălarea nisipului aurifer şi căutarea micilor vine de aur din piatră au fost, multă vreme, singurele metode de extragere a metalului preţios, cu timpul, cunoaşterea proprietăţilor sale a dus la dezvoltarea unor tehnologii mai eficiente, cu ajutorul cărora metalul mult-râvnit putea fi extras chiar din mine şi minereuri mai sărace în aur. Totul era să ştii cu ce să-l dizolvi.

Extragerea aurului se bazează astăzi, în principal, pe două metode: cea a amalgamării, încă utilizată în exploatări de mică amploare, şi cea a cianurării, care reprezintă standardul modern în materie de minerit aurifer. Citește mai departe.

Ionel Blănculescu: Impactul investiției de la Roșia Montană va fi de 20-25 de miliarde de dolari

Economia românească are nevoie de investiții majore, care să genereze venituri substanțiale la bugetul statului. O asemenea investiție este proiectul minier de la Roșia Montană, care va avea un impact de 20-25 de miliarde de dolari, consideră analistul financiar Ionel Blănculescu.

Acesta a explicat, în cadrul unei dezbateri organizate de „Evenimentul zilei”, că proiectul va genera în mod direct taxe, impozite, redevențe și dividende în valoare de 5,6 miliarde de dolari net. Ca efect de multiplicare, indicele calculat pentru acest proiect este de 3,5. Astfel, potrivit sursei citate, de-a lungul celor 18 ani de construcție și exploatare impactul veniturilor și al investițiilor din acest proiect asupra economiei va fi de aproximativ 20 – 25 de miliarde de dolari. Citește mai departe.

Roșia Montană, salvatorii ei și minunatele lor proprietăți imobiliare. Azi, activista Stephanie Roth din Elveția și sudul Angliei. FOTO-REPORTAJ

“Nascuta in muntii Elvetiei si crescuta in Germania si Marea Britanie, Stephanie Roth a renuntat la postul de editor la una dintre cele mai mari publicatii cu profil ecologic din lume, The Ecologist, pentru a combate „nedreptatile de mediu” ca activist. Gandul i-a venit in America de Sud, pe drumul spre capatul lumii, iar din 2002 se imparte intre Anglia si Romania. Aici militeaza impotriva celei mai mari mine de aur de suprafata din Europa pe care compania canadiana Gabriel Resources vrea sa o deschida la Rosia Montana. Citește mai departe.

Nimeni nu-i întreabă cum trăiesc, dar mulți trăncănesc: localnicii din Roșia Montană vor ca proiectul RMGC să demareze

Oamenii de la Rosia Montana s-au saturat de saracie. S-au saturat de cei care, din diverse interese meschine, vorbesc verzi si uscate cu privire la Proiectul minier propus de RMGC fara sa fi calcat vreodata in zona pentru a afla care este realitate.

Pentru a vedea care este atitudinea comunitatii de la Rosia Montana fata de proiectul exploatarii aurifere si care sunt argumentele pro exploatarii folosite de localnici, astazi ANCHETE.weebly.com va prezinta patru video-interviuri cu oameni din Rosia Montană. Citeşte mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului