Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 25.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Gavril Baican, director executiv al Patromin: „Proiectul RMGC nu trebuie analizat visceral, ci economic”

Demararea proiectului minier aurifer de la Roşia Montană înseamnă o revigorare binemeritată pentru sectorul minier, grav afectat în urma închiderii celor peste 500 de mine începând din 1998 şi, în plus, conduce România pe locul 1 în topul producătorilor de aur din Uniunea Europeană, în faţa unor producători de tradiţie ca Finlanda şi Suedia. Tehnologiile prevăzute a fi utilizate în cadrul acestui proiect sunt de ultima generaţie, sigure şi sofisticate, fiindmodele de urmat pentru alte exploatări aurifere de la noi din ţară. Totodată, acest proiect înseamnă crearea câtorva mii de locuri de muncă în sectorul minier şi în sectoare conexe”, sustine Gavril Baican, fost secretar de stat in Ministerul Economiei, actualmente director executiv al Asociaţiiei Patronale Minieră din România PATROMIN. Citește mai departe.

GIMPCRM – grupul de monitorizare a patrimoniului – www.patrimoniurosiamontana.ro – prezentare şi rol, obiective şi planuri de viitor

Constituit în februarie 2011, Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Roşia Montană (GIMPCRM) este compus din istorici, arheologi şi arhitecţi şi a fost constituit ca un „răspuns la preocupările și îngrijorările exprimate de asociațiile profesionale, de Academia Română, de asociațiile neguvernamentale și de reprezentanți ai societății civile în legătură cu situația actuală și viitorul patrimoniului cultural de la Roșia Montană”. Citeşte mai departe.

Ecologism de balcon

“Aurul trebuie să rămână în munţi”, afirmă contestatarii Proiectului Roşia Montană. Trebuie să recunosc că există un grup, minuscul dar guraliv, de napoleon-săvişti, care promovează nu numai “trăirile,” obiceiurile şi istoria geto-dacilor, ci şi fuga strămoşilor de civilizaţie. Citește mai departe.

„Proiectul RMGC a fost început de statul român”

Cotidianul „Gândul” a vrut ca românii să vadă cu ochii lor cum arată Roşia Montană. Aşa că a organizat concursul „Nu crede pe nimeni, vezi cu ochii tăi!”, ai cărui câştigători au fost trimişi la Roşia Montană. Participantii au avut ocazia de a vizita zona, de a se întâlni personal cu reprezentanţii comunităţii şi de a discuta atât cu cei care susţin proiectul, cât şi cu cei care se opun lui. Impresiile lor de acolo, transmise în timp real, pe Facebook, pot fi citite și în cotidianul „Gândul”. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului