Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 26.10.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Europarlamentarul Corina Creţu, acuzată că nu-i pasă de soarta minerilor

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian îl acuză pe europarlamentarul Corina Creţu că nu îi pasă de soarta comunităţilor miniere.

“Este mai periculos decât cianura să fii parlamentar socialist şi să nu-ţi pese de soarta comunităţilor miniere”, se precizează într-un comunicat semnat de Ion Popescu, preşedinte CSN Meridian.

Acesta a mai precizat că este “profund dezamăgit” de cum se poziţionează Corina Creţu faţă de mineritul aurifer care generează atâtea zeci de mii de locuri de muncă în Uniunea Europeană.

“Ea spune că se opune tehnologiei cianurii în minerit. De fapt se opune mineritului şi atâtor comunităţi miniere, căci aurul doar cu cianura poate fi extras” – mai precizează presedinte CSN Meridian. Citește mai departe.

Nimeni nu-i întreabă cum trăiesc, dar mulți trăncănesc: localnicii din Roșia Montană vor ca proiectul RMGC să demareze

Oamenii de la Rosia Montana s-au saturat de saracie. S-au saturat de cei care, din diverse interese meschine, vorbesc verzi si uscate cu privire la Proiectul minier propus de RMGC fara sa fi calcat vreodata in zona pentru a afla care este realitate.

Pentru a vedea care este atitudinea comunitatii de la Rosia Montana fata de proiectul exploatarii aurifere si care sunt argumentele pro exploatarii folosite de localnici, astazi am preluat un articol de la ANCHETE.weebly.com, in care sunt prezintate patru video-interviuri cu oameni din Rosia Montana: Doru Almasan – fost miner, Lorand Kopenetz – presedinte Asociatia Culturala a Maghiarilor din Rosia Montana si Abrud, Dana Petaca – vicepresedinte Asociatia Studentilor din Rosia Montana si Oprisa Stefanica – vicepresedinte Asociaţia Pro Dreptatea din Rosia Montana. In proportie de 100%, localnicii respectivi sustin demararea proiectului minier Rosia Montana, ei subliniind ca acesta reprezinta unica sansa de dezvoltare economica si sociala a zonei. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului