Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 27.10.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Dinescu, despre aurul românesc

Citind un pamflet de-a lui Mircea Dinescu,

Te joci și-acuma în nisip cu ciurul
și unde dai de aur întorci curul
și unde dai de oase scuipi morminte.
O, ţarã fãrã ținere de minte!

Mi-am adus aminte de o poveste care circulă prin Apuseni:

Se zice că odată un turist sărman şi fără adăpost a bătut la casa unui ţăran  şi i-a cerut găzduire pentru o noapte şi o masă caldă. În schimbul acestora, el s-ar angaja să lucreze de dimineaţă pământul până seara grădina de legume. Gospodarul se învoi să-l primească. Străinul se puse pe treabă. Muncii întreaga zi şi mai ceru o prelungire a învoielii cu încă o zi. Ţăranul a acceptat. Citește mai departe. (Citește aici altă variantă a poveștii.)

Meridian ia poziție împotriva europarlamentarului Corina Crețu

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian (CSN Meridian) respinge gestul europarlamentarului Corina Creţu, care a adresat recent o interpelare Comisiei Europene prin care solicită interzicerea mineritului bazat pe tehnologia cianurii în Uniunea Europeană. Corina Creţu îşi motivează iniţiativa prin riscul pe care îl invocă privitor la demararea proiectului Roşia Montană în România, spunând că lobby-ul industrial poate determina Guvernul României să aprobe implementarea proiectului, iar în aceste condiţii Comisia Europeană ar trebui să intervină la nivel comunitar. Citește mai departe.

Roşia Montană Gold Corporation, în acord cu legislația

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) anunță că Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a decis reglarea contabilă a raportului dintre activul net și capitalul social, conform legii societăților comerciale nr. 31/1990. Participațiile acționarilor în companie rămân neschimbate. RMGC deține licența de exploatare asupra obiectivului minier Roșia Montană. Statul român, prin Minvest SA, societate cu capital integral de stat, deține o participare în RMGC de 19,31%. Acționarul principal, compania Gabriel Resources Ltd, deține 80,69% din capital și finanțează proiectul în proporție de 100%. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului