Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 28.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Armonia dintre minerit şi turism e o realitate

Oponenţii proiectului Roşia Montană propun turismul ca principală alternativă la exploatarea minieră din Apuseni. Merită însă ştiut faptul că o ţară dezvoltată, aşa cum aspiră România să devină, a reuşit să ofere lumii un model de coexistenţă a turismului cu mineritul de aur, acest lucru având un impact spectaculos asupra economiei locale. În Kittilä, un oraş de numai 6.200 de locuitori din nordul Finlandei, compania canadiană Agnico-Eagle a început exploatarea unui zăcământ de aur de la mijlocul anilor 2000. În acest interval, rata şomajului din regiune s-a înjumătăţit, în timp ce numărul de vizitatori a crescut dramatic. Citește mai departe.

Monitorizarea de mediu – cum se face, ce se monitorizeaza, care sunt obiectivele

RMGC va stabili un program pentru monitorizarea criteriilor de performanta de mediu si sociala. Acest program de monitorizarea mediului si sociala se bazeaza pe actualul Program de monitorizare a apelor de suprafata si subterane (si baza de date aferenta) elaborat de RMGC de la inceputul fazelor de explorare si preconstructie ale proiectului. Planul de monitorizare a mediului si sociala va fi comparat sistematic si periodic cu cerintele legale. Monitorizare mediului va fi mai intensa in fazele de constructie si exploatare ale proiectului, dar va cuprinde si fazele de dezafectare si inchidere (activitati de refacere a mediului in perioada dupa dezafectare). Citește mai departe.

Sanda Lungu a scris României o poveste de viaţă din Roşia Montană

Numele Sanda Lungu poate nu vă spune prea multe dar, cu siguranţă, femeia care apare în unul dintre spoturile „Roşia Montană – Scrisoare către România”, difuzat la toate posturile de televiziune, nu vă este necunoscută. Ea nu este un actor care joacă un rol, ci vorbeşte despre viaţa sa, o viaţă care nu a fost niciodată prea uşoară, dar care ar putea fi o pildă pentru mulţi dintre cei ce sunt tentaţi să renunţe la primul obstacol care le iese în cale. Citește mai departe.

Un laborator din Apuseni, cunoscut pe trei continente

Analizele fizico-chimice făcute la Roşia Montană ne-au făcut cunoscuţi pe harta lumii. Unic în Europa, acest centru adună şi verifică probe din mine situate în ţări europene, asiatice şi africane. Mineritul şi tehnologia pot reda României statutul de lider mondial. O demonstrează laboratorul fizico-chimic din Roşia Montană, unic în Europa, şi unul dintre puţinele din lume de o asemenea complexitate. Acest laborator, al cărui istoric este legat de Proiectul Roşia Montană, funcţionează astăzi ca o placă turnantă intercontinentală, analizând probe de minereuri de pe trei continente. Citește mai departe.

Roşia Montană – Dezbatere pe tema istoriei zonei

Alexandru Diaconescu, conferențiar la Facultatea de Istorie din UBB Cluj-Napoca, a declarat că în acest moment modul în care arată Roșia Montană nu o situează în categoria posibilelor monumente UNESCO. Adrian Gligor, vicepreședinte patrimoniu și dezvoltare durabilă la Roșia Montană, susține că în acest moment zona este atractivă pentru turiști, dar aceștia nu aduc niciun plus economic zonei. Turiștii trec prin zonă dar nu consumă, dar în scurtă vreme se vor construi două hoteluri și un Muzeu al Mineritului. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului