Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 3.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Proiectul minier de la Roşia Montană aduce în zonă şi dezvoltarea „pe orizontală”

Orice investiţie solidă atrage după sine dezvoltarea industriilor conexe şi, implicit, crearea de noi locuri de muncă şi în alte domenii ale economiei, adică o dezvoltare „pe orizontală”. Jurnaliştii de la Evenimentul zilei au prezentat efectele de multiplicare ale unor proiecte precum Dacia şi Ford şi au arătat ce impact va avea, din acest punct de vedere, proiectul minier de la Roşia Montană.

Conform sursei citate, efectul de multiplicare este cel care dă valoarea reală a unei afaceri. O investiţie nu are doar efecte imediate, iar dimensiunile impactului său cresc odată cu extinderea pe orizontală a investiţiei. Apar locurile de muncă „indirecte”, în unele cazuri mult mai multe decât cele ale investiţiei iniţiale. Cu cât o afacere produce efecte mai importante în jurul său prin alte afaceri conexe, furnizori şi parteneri, cu atât se va considera că are un „efect de multiplicare” mai pronunţat. Citește mai departe.

De ce Gold Corporation nu ar putea negocia cu statul român?

Ştirea că au început negocierile între canadieni şi statul român a scos iar patima la luptă. „O uşoară creştere a participaţiei statului la proiectul minier Roşia Montană, unde zăcământul de aur este concesionat companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) în vederea exploatării, este singura formulă acceptată de către compania canadiană Gabriel Resources în negocierile cu Executivul de la Bucureşti, dar şi aceasta condiţionat de crearea unui cadru legislativ „de îmbunătăţire” a activităţii operatorilor minieri, relevă un document guvernamental obţinut de MEDIAFAX. Negocierea dintre doi parteneri e un lucru obişnuit. Nu am auzit pe nimeni dintre marii “salvatori” să protesteze faţă de facilităţile fiscale (scutiri de taxe şi de impozite), acordarea unor concesiuni pe sume derizorii, infrastructură guvernamentală şi sprijin local pentru afacerea Nokia de la Jucu. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului