Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 31.10.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Europa şi contradicţiile româno-ungare legate de minerit

Comisia Europeană nu are motiv să lase Suedia şi Finlanda fără industrie minieră şi îşi menţine poziţia echilibrată în problema Roşiei Montane şi a mineritului aurifer în alte ţări. În luna septembrie a acestui an, Comisarul european de mediu, slovenul Janez Potocnik, reitera poziţia fermă a Comisiei – care are ultimul cuvânt în stabilirea directivelor europene – cu privire la faptul că interzicerea cianurii în minerit nu se justifică. Acum, acelaşi comisar reiterează acest lucru şi subliniază că nu este de competenţa Comisiei să se pronunţe cu privire la proiectul minier de la Roşia Montană, decizia revenind în totalitate autorităţilor de la Bucureşti. Citeşte mai departe.

Substraturile unui zăcământ aurifer din ţara Moţilor: Roşia Montană

De curând, la invitaţia companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) am efectuat o vizită în ţara Moţilor, la locul exploataţiei minere de aur şi argint pentru a vedea ceea ce a generat să curgă tone de cerneală şi controverse în mass media românească. Din start trebuie menţionat că Roşia Montană este o comună formată din 16 sate, unul dintre acestea, Roşia Montană, fiind cel mai aproape de mina propusă pentru exploatare. Roşia Montană este o comunitate minieră tradiţională, situată în inima Apusenilor, în subsolul acesteia găsindu-se unul dintre cele mai mari zăcăminte de aur şi argint din Europa. Citeşte mai departe.

Potočnik: CE nu poate interzice mineritul cu cianuri, soarta proiectului Roșia Montană, decisă acasă

Mediafax: CE nu poate interzice per ansamblu mineritul cu cianuri şi nici nu se poate implica în vreun fel în proiectul Roșia Montană, a cărui soartă se va decide “acasă” şi va fi exclusiv responsabilitatea autorităţilor de la Bucureşti, afirmă comisarul pentru Mediu, Janez Potočnik, citat de Laszlo Tokes. Europarlamentarul român afirmă, într-un comunicat de presă de joi, că s-a întâlnit cu Potočnik, care este comisar european pentru Mediu, în calitatea sa de iniţiator al unei rezoluţii de interzicere a mineritului cu cianuri, votată “cu o majoritate covârşitoare” de plenul Parlamentului European. Însă, “nefiind obligată prin lege”, Comisia Europeană (CE) nu a ţinut cont de respectiva rezoluţie, motiv pentru care, spune Tokes, a ţinut să aibă o discuţie cu oficialul CE. Citeşte mai departe.

Comunicat de presă (CSN) Meridian: Şuetă europarlamentară pe tema proiectului de la Roşia Montană în Parlamentul României

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, în numele sindicatului Viitorul Mineritului de la Roşia Montană, protestează faţă de modul netransparent în care s-a organizat şi desfăşurat astăzi, 28 octombrie 2011, la Palatul Parlamentului, în sala Comisiei de afaceri europene din Camera Depuţatilor, dezbaterea cu titlul “Adevăruri despre Roşia Montană”.

Evenimentul a fost iniţiat de europarlamentarii Daciana Sârbu şi Rovana Plumb şi a avut ca singur obiectiv prezentarea unor “Minciuni despre Roşia Montană” prin gura unor persoane care pretindeau că sunt în cunoştinţă de cauză cu privire la situaţia complexă din această regiune. Din păcate, în jocul acesta a căzut victimă şi Preşedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European, domnul Jo Leinen, care fără să aibă posibilitatea să cunoască detaliile, tehnice, economice, sociale şi medioambientale ale acestui proiect, a fost nevoit să aibă o poziţie pe această temă, care cel puţin din punctul nostru de vedere, nu este în spiritul valorilor social-democrate. Citeşte mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului