Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 4.12.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Ambasadorul Canadei: Întârzierea proiectului Roșia Montană ar fi un semnal negativ

Ambasadorul Canadei în România, Philippe Beaulne, a declarat miercuri, 2 noiembrie, în cadrul unei întâlniri avute la Camera Deputaților cu președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul PDL William Brânză, și cu membri ai comisiei, că întârzierea implementării proiectului Roșia Montană poate să transmită un semnal negativ și altor investitori, precizând însă că decizia aparține statului român. Citește mai departe.

Roșia este o zonă care se apropie de zonele cele mai sărace ale Moldovei, în care obiectivele de patrimoniu subzistă

În orice țară civilizată, rolul societății civile și al experților în diferite domenii este de a monitoriza proiectele mari, îndeosebi pe cele industriale, în plus față de instituțiile statului cu atribuții în acest domeniu. Acest mecanism de monitorizare asigură cetățenilor accesul la informații transparente despre lucrările industriale, despre gradul de respectare a normelor de mediu, patrimoniu, precum și a normelor sociale. Astăzi, anchete.weebly.com vă prezintă poziția domnului Cosmin Popa – purtător de cuvânt al Grupului de Monitorizare a Patrimoniului de la Roșia Montană. Citește mai departe.

Declaraţiile organizatorilor Cupei României la rugby

RCM UV Timișoara a câștigat sâmbătă finala Cupei Românei Gold Corporation la rugby, competiție disputată pentru prima dată în Transilvania, tocmai în orașul devenit cea de-a doua capitală a României cu ocazia sărbătorii naționale, pe 1 Decembrie. Citește mai departe.

Comisia Europeană stă departe de contradicțiile româno-ungare legate de minerit

Comisia Europeană nu are motiv să lase Suedia și Finlanda fără industrie minieră. Europeni își menține poziția echilibrată și echidistantă în problema Roșiei Montane și a mineritului aurifer în Europa. După ce în luna septembrie a acestui an, Comisarul european de mediu, slovenul Janez Potočnik, reitera poziția fermă a Comisiei, acum același comisar reiterează acest lucru și subliniază că nu este de competența Comisiei să se pronunțe cu privire la proiectul minier de la Roșia Montană, decizia revenind în totalitate autorităților de la București. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului