Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 10.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Salvaţi Roşia Montană” va otrăvi apa potabilă cu cianuri pentru a da un semnal pozitiv

După ce ultimele proteste ale mişcării Salvaţi Roşia Montană (SRM) au fost boicotate în sânge de autorităţile cumpărate de canadieni, mişcarea ecologistă s-a scindat în două facţiuni paralele: SRM divizia militară şi SRM divizia Web. Citește mai departe.

Ce ne apropie și ce ne desparte de Finlanda

Finlanda – Ţara Aureolei boreale

Kittilä lor e altfel decât Chitila noastră. Cu toate deosebirile dintre cele două comunităţi, cea din Finlanda are ceva în comun cu Roşia Montană: mineritul aurifer. Vizita în România a lui Seppo Maula, fost primar al localităţii nordice, ne-a provocat dorul de vacanţă. O vacanţa de iarnă. De vis. În nord, la schi, aproape de Cercul Polar, în mijlocul Laponiei, de acolo de unde se zice că pleacă Moş Crăciun încărcat cu daruri. Citește mai departe.

Păstorii de reni nu se tem de cianură

Recent, la Bucureşti, o delegaţie de primari din Suedia şi Finlanda, ţări devenite mari producătoare de aur, a uimit prin normalitate grupul susţinătorilor Proiectului de la Roşia Montană.

La Storuman (Suedia) şi Kittilä (Finlanda), acolo unde renii pasc în voie şi beau apă din iazurile de decantare, e o normalitate nebună. Timp de două zile, Gunilla Lundgren şi Tomas Mortsell, fost şi actual primar, au coborât din nordul de Nobel al lui Tranströmer, pentru a ne mărturisi buna relaţie dintre două partide rivale, prima fiind social-democrată, al doilea liberal, atunci când interesele comunităţii primează. În urmă cu şapte ani, în localitatea lor, Storuman, australienii au descoperit aur. De atunci totul s-a schimbat. Anul trecut s-au extras aproape opt tone de aur. Şi viaţa curge liniştită, la fel ca şi apa din care beau renii. Citește mai departe.
Zeci de autorităţi din zone cu tradiţie în minerit s-au alăturat Grupului de Susținere a Proiectului Roșia Montană

Cea de-a doua Conferință a Grupului de Susținere a Proiectului Roșia Montană, care a avut loc pe data 8 noiembrie, a avut ca temă centrală „Mineritul modern: dezvoltare durabilă şi locuri de muncă”.  În cadrul Conferinței, Grupul a luat în discuție principalele beneficii pe care proiectul minier le va aduce economiei locale, prin crearea a peste 3.600 de locuri de muncă directe și indirecte, absolut necesare în această perioadă de recesiune economică. Citește mai departe.

Organizația UDMR Alba susține proiectul Roșia Montană

Organizaţia UDMR din judeţul Alba consideră că proiectul exploatării miniere prin cianurare de la Roşia Montană este singura posibilitate pentru salvarea localităţii Roşia Montană şi a acestei zone. UDMR Alba îl va invita la Roşia Montană pe europarlamentarul ungar, János Áder – informează, în ediţia sa de miercuri, cotidianul clujean de limbă maghiară, Krónika. Citește mai departe.

Scrisoare deschisă adresată europarlamentarului FIDESZ Ader Janos de către președintele UDMR Alba, Kovats Krisztian

Stimate Domnule Ader Janos,

Am luat act de scrisoarea delegației europarlamentare a FIDESZ de săptămâna trecută și am decis să vă scriu pentru a reitera invitația pe care v-am lansat-o cu câteva luni în urmă, de a vizita localitatea Roșia Montană. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului