Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 11.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Două țări producătoare de aur susțin mineritul la Roșia Montană

Încă 18 autorităţi locale din zone cu tradiţie în minerit s-au alăturat Grupului de Susținere a Proiectului Roșia Montană, cu ocazia celei de-a doua Conferințe a Grupului, desfășurată sub titlul „Minerit modern: dezvoltare durabilă şi locuri de muncă”. Cu aceeași ocazie, reprezentanți ai unor comunități din primele două țări producătoare de aur din Uniunea Europeană, Finlanda și Suedia, au arătat cum poate această activitate să contribuie major la dezvoltarea economică și socială. Citește mai departe.

Mineritul asigură prosperitatea Finlandei

În regiunea Kittila, înainte de demararea proiectului minier, în 2009,  rata șomajului în zona rurală era de 60%. Acum a scăzut sub 10%. Un loc de muncă creat în mină a generat alte trei locuri de muncă noi pe orizontală.

Care sunt deosebirile și asemănările dintre o exploatare auriferă din Finlanda și una din România? Ce reguli trebuie să respecte firmele din industria mineritului pe teritoriul UE? Seppo Maula, primarul localității finlandeze Kittila, unde există un proiect minier similar celui de la Roșia Montană, răspunde astaăi în cadrul unui amplu interviu despre experiențele europene în acest sector vital pentru economia UE. Citește mai departe.

România ar putea prelua modelul scandinav de dezvoltare a industriei miniere

Finlanda are ca obiectiv dezvoltarea accelerată a industriei extractive şi atingerea poziţiei de lider mondial în utilizarea sustenabilă a mineralelor până în 2050, potrivit strategiei economice a Guvernului de la Helsinki. În prezent, Finlanda este cel mai mare producător de aur din Uniunea Europeană – cu o producţie anuală de 8 tone – şi mai deţine rezerve subterane importante de fier, cupru, zinc sau nichel. Această strategie are la bază caracteristica industriei miniere de a genera efecte pozitive în economie, pe orizontală. Prezenţi recent la Bucureşti, reprezentanţii Consiliului Local din Kittilla, oraş din nordul Finlandei, au dat detalii despre acest mecanism economic. Citește mai departe.

18 autorități locale s-au alăturat GSPRM

La Bucureşti a avut loc marţi cea de-a doua Conferinţă a Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană, având ca temă centrală „Mineritul modern: dezvoltare durabilă şi locuri de muncă”. Cu această ocazie, 18 autorităţi locale din zone cu tradiţie în minerit s-au alăturat Grupului de Susţinere, mărind astfel numărul membrilor organizaţiei la peste 70. Cele 18 primării care s-au alăturat Grupului reprezintă localităţile: Tomeşti, Bocşa, Băiţa, Băniţa, Ribiţa, Vaţa de Jos, Aninoasa, Petrila, Vulcan, Ghelari, Baia de Aramă, Lupeni, Deva, Brad, Petroşani, Teiuş, Iara, Stremţ. Citește mai departe.

 

 

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului