Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 12.12.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Vizită la Roşia Montană

Ştiţi că eu nu am scris nimic despre Roşia Montană înainte de a merge acolo în vizită. Am auzit eu de la bloggerii mai mari şi mai învăţaţi că aşa se face, întâi te documentezi – mai ales când e vorba despre un subiect atât de sensibil precum mineritul la Roşia & RMGC – şi abia după ce ai văzut cu ochii tăi care-i situaţia poţi veni cu o părere.

Din fericire, locuiesc destul de aproape de Roşia Montană, aşa că pentru a face o vizită acolo nu am avut nevoie decât de o jumătate de zi [drumul dus-întors plus cele câteva ore petrecute acolo]. Dar sunt sigură că mulţi dintre voi ar vrea să vadă cum arată localitatea care naşte atâtea controverse şi nu au posibilitatea să ajungă. E şi problema cazării: ce faci odată ajuns acolo de la sute de kilometri depărtare? Te cazezi la câteva zeci de kilometri de Roşia, iei masa la o pensiune din altă localitate etc. Pentru că în Roşia Montană doar se vorbeşte despre turism. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului