Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roşia Montană – revista presei 13.10.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Proiectul minier Roșia Montană și comunitatea locală: „Noi considerăm că trebuie să facem în așa fel încât să înțeleagă și de la București că problema este a localnicilor și mai puțin a lor”

Care este atitudinea comunității de la Roșia Montană față de proiectul exploatării aurifere? Care sunt argumentele pro și contra exploatării folosite de localnici? Dr. Andrei Jurcă, Tatiana Tănase și Viorel Huțuleac  participă joi, de la ora 11.00, la o dezbatere transmisă LIVE TEXT despre impactul social al proiectului minier. Notă: Această dezbatere face parte dintr-un ciclu de 6 dezbateri, susținute de Roșia Montană Gold Corporation.

Care este atitudinea comunitatii de la Rosia Montana fata de proiectul exploatarii aurifere? Care sunt argumentele pro si contra exploatarii folosite de localnici? Patru locuitori din satul Rosia Montana participa joi, de la ora 11.00, la o dezbatere transmisa LIVE VIDEO despre impactul social al proiectului minier.

UPDATE: Au fost invitati sa isi expuna punctul de vedere Sorin si Gabriela Jurca de la Fundatia Culturala Rosia Montana, Eugen David si Calin Copros de la Asociatia Alburnus Maior, precum si Eugen (Zeno) Cornea, localnic si fost topograf din Rosia Montana. Toti au refuzat sa participe la dezbaterea care a avut loc joi la Caminul Cultural din localitate. Citește mai departe.

Moții îl cheamă pe Victor Ponta la Roșia Montană să vadă „sărăcia și șomajul”

Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană îl acuză pe preşedintele PSD, Victor Ponta, că, prin criticile la adresa proiectului, se opune creării a peste 3.000 de locuri de muncă în zonă.

“Victor Ponta a declarat că proiectul minier Roşia Montană trebuie să rămână în continuare blocat, nereuşind să dea argumente convingătoare pentru miile de oameni din zona Munţilor Apuseni care îşi doresc doar dreptul la o viaţă decentă prin relansarea mineritului. Este surprinzător cum un preşedinte de partid social-democrat se supune mai presus de toate valorilor ecologiei – după cum dumnealui însuşi s-a declarat un «ecologist convins, habotnic» – abandonând valorile tradiţional sociale precum promovarea creării de locuri de muncă”, potrivit unui comunicat al Grupului de susţinere a proiectului Roşia Montană. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului