Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 13.12.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Sociologul Alin Teodorescu: Fără investiții, Roșia Montană va intra într-un declin fără sfârșit

Zona Roșia Montană este aproape de polul sărăciei din Europa, iar începerea proiectului minier poate însemna revitalizarea zonei, a explicat Alin Teodorescu, sociolog și fondator IMAS, în cadrul unei dezbateri organizate de Hotnews.ro pe tema monitorizării exploatării aurului de la Roșia Montană.  Potrivit lui Alin Teodorescu, sistemele de monitorizare ale proiectului sunt prevăzute și de legile românești, și de directivele europene. Citește mai departe.

Proiectul Roșia Montană, aproape de a primi o decizie finală de la Mediu

Comitetul de Analiză Tehnică (CAT) pentru proiectul minier de la Roşia Montană mai are nevoie de “una, maximum două şedinţe” pentru a lua o decizie, a declarat marţi pentru MEDIAFAX Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor. Întrebat în ce stadiu se află examinarea proiectului de la Roşia Montană, ministrul Borbely a răspuns: “Un stadiu avansat. Mai trebuie una, maximum două şedinţe ale Comitetului de Analiză Tehnică, după care vine decizia”. Citește mai departe.

Economia în 2012 – previziunile analiştilor

Cei care au învăţat din greşeli în 2011 vor avea de câştigat în 2012, când vor fi foarte mulţi bani disponibili pentru investiţii, iar criza nu se va adânci, după cum au apreciat analişti şi oameni de afaceri care au participat luni la Gala „Economia în 2012”, organizată şi transmisă în direct de The Money Channel. Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, afişează un optimism prudent. „Nu ştii cum se vor mişca pieţele… s-a învăţat din greşeli. Criza nu se va adânci. Sentimentul de teamă va persista. Vom avea o nouă criză la fiecare două luni şi vor fi întâlniri la vârf la fiecare două săptămâni pentru a stabiliza lucrurile”, se aşteaptă Pogonaru. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului