Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roşia Montană – revista presei 14.12.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Exploatarea aurului şi a argintului – o prioritate pentru Bulgaria

Bulgaria îşi continuă ofensiva în industria minieră, ca o modalitate de atragere a investiţiilor străine şi de creştere a economiei – o soluţie spre care România se îndreaptă foarte timid. Ministerul Economiei, Energiei şi Turismului de la Sofia a anunţat, săptămâna trecută, descoperirea a două zăcăminte de aur şi argint, cu rezerve de peste 100 de tone fiecare. Lucrările de explorare au fost efectuate de două subsidiare ale companiei canadiene Euro-Max Resources. Studiul subsolului a durat şapte ani. Citește mai departe.

„Cum să nu susții patru mii de locuri de muncă?

În legătură cu Roşia Montană, Anastase a declarat că PDL susţine proiectul, «atâta timp cât termenii legali sunt respectaţi» şi că dacă nu sunt riscuri mari, proiectul trebuie demarat. „Deci noi n-avem niciun fel de problemă. Atâta timp cât termenii legali sunt respectaţi, absolut toată lumea susţine lucrul ăsta. Cum să nu susţii patru mii de locuri de muncă, înfiinţarea a patru mii…?”, a explicat liderul PDL. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului