Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 15.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Salvați Roșia Montană! DE CE?

Oare ce vrea să însemne sintagma „Salvați Roșia Montană”? Vrem să salvăm o localitate sau pe oamenii care trăiesc în zona aceea? De cine sau de la ce să-i salvăm? Ce înseamnă „a salva”? Vor ei să fie salvați? Sunt o grămadă de întrebări pe care poți să le pui într-o asemenea situație însă mulți aleg să militeze cu ochii închiși pentru o cauză pe care nu o înțeleg. În plus, nici măcar nu au un plan bine pus la punct, cu un obiectiv sau viziune și acțiuni bine închegate, din care să rezulte obiectivul. Citește mai departe.

Lucrări de restaurare impresionante la Roșia Montană

Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Roşia Montană (GIMPCRM) s-a reunit sâmbătă, la Roşia Montană, în cea de a V-a sesiune de lucru. Monitorizarea a vizat principalele şantiere de restaurare a patrimoniului construit aflate, în prezent, în derulare, respectiv cel al clădirii vechii şcoli şi al vechiului sediu al primăriei. Ambele clădiri presupun lucrări de restaurare foarte complexe, finalizarea lor fiind estimată pentru vara anului viitor, când urmează a fi transformate în unităţi hoteliere. Proiectul este gândit ca un parteneriat între RMGC şi Consiliul Local Roşia Montană şi îşi propune să acopere un gol existent în localitate, cauzat de lipsa unor spaţii de cazare de calitate. Membrii GIMPCRM s-au declarat impresionaţi de calitatea lucrărilor de restaurare. Citește mai departe.

Reprezentanţii comunităţilor miniere din Finlanda şi Suedia susţin mineritul responsabil, în vreme ce Proiectul Roşia Montană câştigă noi susţinători

18 autorităţi locale din zone cu tradiţie în minerit s-au alăturat Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană, cu ocazia celei de-a doua Conferinţe a Grupului, desfăşurată sub titlul “Minerit modern: dezvoltare durabilă şi locuri de muncă”. Cu aceeaşi ocazie, reprezentanţi ai unor comunităţi din primele două ţări producătoare de aur din Uniunea Europeană, Finlanda şi Suedia, au arătat cum poate avea această activitate o contribuţie majoră la dezvoltarea economică şi socială. Cea de-a doua Conferinţă a Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană, desfăşurată pe 8 noiembrie, la Bucureşti, a avut ca temă centrală “Mineritul modern: dezvoltare durabilă şi locuri de muncă”. Citește mai departe.

Ion Popescu, președinte „MERIDIAN”: „Nu cianura e o problemă care să oprească proiectul Roșia Montană”

ANCHETE.weebly.com prezinta un interviu cu Ion Popescu, presedinte al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian- entitate care sustine proiectul Rosia Montana, in care acesta explica beneficiile investitiei RMGC si lamureste “povestile” privind utilizarea cianurii in extractia aurului din Apuseni. Citește mai departe.

Proiectul minier Roșia Montană: soluția pentru șomajul din zonă

Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului