Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 15.12.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Sanda Lungu: „Stau pe aur, dar la ce mă ajută, când nu am în casă ce-mi trebuie”

Sanda Lungu, localnica din Roşia Montană, care apare în unul dintre spoturile „Scrisoare către România” a impresionat milioane de români prin naturaleţea cu care îşi prezintă povestea. A reuşit să adune peste 25 de milioane de vizualizării ale înregistrării pe site-ul www.scrisoarecatreromania.ro. Ea a venit în redacţia Monitorul de Cluj pentru a răspunde cu aceeaşi sinceritate întrebărilor jurnaliştilor. „E povestea mea, nu poate să-mi spună cineva ce să zic, nu ştie nimeni ce necazuri am eu, ce e la mine în suflet, ce e la mine în casă”, a spus ea. Citește mai departe.

Monitorizarea de mediu a proiectului Roșia montană pe înțelesul tuturor

RMGC va stabili un program pentru monitorizarea criteriilor de performanta de mediu si sociala. Acest program de monitorizarea mediului si sociala se bazeaza pe actualul Program de monitorizare a apelor de suprafata si subterane (si baza de date aferenta) elaborat de RMGC de la inceputul fazelor de explorare si preconstructie ale proiectului. Planul de monitorizare a mediului si sociala va fi comparat sistematic si periodic cu cerintele legale. Monitorizare mediului va fi mai intensa in fazele de constructie si exploatare ale proiectului, dar va cuprinde si fazele de dezafectare si inchidere (activitati de refacere a mediului in perioada dupa dezafectare). Citește mai departe.

Apelul unui student din Roșia Montană către România: „Fără minerit, la Roșia Montană nu se poate trăi”

Alin Croitoru s-a născut şi a crescut la Roşia Montană. Face parte dintr-o familie cu adânci rădăcini în minerit. Acum este student la Universitatea din Petroşani, specializarea inginerie minieră. Alin încă mai crede în minerit, în potențialul acestei industrii de a dezvolta Roșia Montană. Recent, el a adresat o scrisoare deschisă către România, în care cere factorilor implicați să dea o șansă la viață Roșiei Montane prin demararea proiectului propus de Roșia Montană Gold Corporation. Alin spune că dacă acest proiect nu se va realiza, tinerii vor fi nevoiți să emigreze în căutarea unui loc de muncă. Citește mai departe.

Moș Crăciun vine și la Abrud

Aşa după cum ne-a informat primarul Tiberiu Raţiu, în ziua de  21 decembrie, Moş Crăciun va poposi şi la Abrud. Deşi primăria are bugetul limitat în cele din urmă s-au găsit alţi sponsori. Este vorba despre compania Roşia Montană Gold Corporation şi alte câteva firme din oraş care împreună cu Moş Crăciun vor veni în ajutorul celor mici cu multe daruri. Circa 700 de copii, începând de la cei din grădiniţe precum şi elevi ai claselor I – VIII ai şcolilor din Abrud se vor pregăti şi ei cu poezii şi colinde pentru a-l primi cum se cuvine pe Moş Crăciun. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului