Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 16.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

DEZBATERE EVZ ŞI CAPITAL: Avem istorie, dar degeaba. Mii de monumente zac sub moloz și noroi

Statul nu are bani să sape după artefacte şi nici fonduri pentru întreţinerea monumentelor.  Potrivit arheologilor şi arhitecţilor, statul român s-a grăbit să pună pe listă cât mai multe monumente, dar a uitat să elaboreze şi o strategie privind reabilitarea lor şi să aloce bani pentru întreţinerea imobilelor şi a siturilor protejate. “Avem peste 29.000 de poziţii pe lista monumentelor protejate. Franţa are în jur de 14.000. Bani pentru întreţinerea lor nu avem”, a declarat, ieri, Ioan Opriş, profesor universitar la Universitatea “Valahia” din Târgovişte, în cadrul dezbaterii “Patrimoniul cultural al României şi dezvoltarea industrială”- organizată, marți, de Editura Evenimentul şi Capital. Citește mai departe.

Cum ar putea România să conducă topul mondial al țărilor cu cele mai vechi companii din lume?

Căutând pe internet, am dat peste un articol, pe care-l recomand: The 100 Oldest Companies in the World, şi m-am gândit la „patrihoata naţională” care susţine că România ar fi buricul pământului. Deschiderea minei de la Roşia Montană, care are contracte de muncă din anul 131, ar satisface o parte consistentă din mândria naţională. Citește mai departe.

Roşia Montană, de la morfologie la dezvoltare durabilă

Dacă la Bucureşti grupul de susţinere a proiectului Roşia Montană, format din primari, antreprenori, lideri de sindicate, rectori şi decani de facultăţi, a avut privilegiul participării la o conferinţă despre mineritul modern în Suedia şi Finlanda, zilele trecute, a venit şi rândul opoziţiei să adune în Aula Universităţii Babes-Bolyai o serie de vorbitori. Citește mai departe.

Discuții la CNA privind spoturile referitoare la proiectul de la Roșia Montană

Spoturile referitoare la reclama despre proiectul Roșia Montană Gold Corporation au constituit marți tema unor discuții în cadrul ședinței Consiliului Național al Audiovizualului. Membrul CNA Dan Grigore a afirmat, în ședință, că nu observă nicio încălcare a demnității umane prin spoturile privind Roșia Montană. Citește mai departe.


Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului