Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 17.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Grupul de Susținere a Proiectului Roșia Montană: Conferința Universității “Babeș-Bolyai” despre Proiectul Roșia Montană este neprincipială și inechitabilă

Grupul de Susținere a Proiectului Roșia Montană dorește să își facă publică opinia cu privire la organizarea de către Universitatea Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Academia Romană și ICOMOS, a unei conferințe pe tema proiectului de la Roșia Montană, unde au fost invitați să-și exprime punctul de vedere doar oponenții proiectului minier. Este dezamăgitor să vedem cum instituții de prestigiu aleg să organizeze un eveniment pe o temă de interes național într-un mod totalmente părtinitor și neprincipial. Este de neînțeles pentru noi cum, în cadrul unei conferințe pe o temă strategică, de interes public, despre cel mai complex proiect industrial din România, glasul uneia din părți este redus la tăcere, prin neinvitarea investitorului de la Roșia Montană sau a susținătorilor proiectului minier.  Conferința a fost special concepută sub forma unui tir continuu de acuzații nefundamentate împotriva investiției miniere. Citește mai departe.

Kelemen Hunor: La Roşia Montană este o tragedie, Guvernul are ultimul cuvânt

Toate formaţiunile politice susţin proiectul aurifer de la Roşia Montană, iar Guvernul nu va da undă verde proiectului, dacă acesta va pune în pericol sănătatea şi mediul, a declarat joi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. „La Roşia Montană e o tragedie în acest moment! O tragedie economică, o tragedie ecologică, dacă aţi fost şi vedeţi iazul şi tot ceea ce se întâmplă în jurul localităţii, veţi vedea că acum este o tragedie!”, a afirmat la RFI ministrul Culturii. Citeşte mai departe.

Haosul distruge patrimoniul României

DEZBATERE EVZ ŞI CAPITAL. Politica de protejare a monumentelor este radicală şi nu oferă soluţii pentru întreţinere şi reabilitare, potrivit specialiştilor. Dezvoltarea economică este încetinită din cauza reglementărilor în ceea ce priveşte protejarea monumentelor, iar statul nu cooperează cu mediul privat când vine vorba de întreţinerea caselor monument sau descoperirile arheologice. Acestea au fost concluziile trase de specialiştii care au participa la dezbaterea organizată de Editura Evenimentul şi Capital – “Patrimoniul cultural al României şi dezvoltarea industrială”. Citește mai departe.

Sanda Lungu: „Fără minerit, viață în Roșia Montană este lipsită de viitor”

 

La începutul acestui an, proiectul „Scrisoare către România”, iniţiat de localnicii din Roşia Montană, prezenta poveştile nefericite ale acestora. Clipurile de două minute, prin care ei lansau un apel pentru aprobarea exploatării, nu pot cuprinde însă întreaga poveste a oamenilor al căror viitor depinde de proiectul minier. Una dintre vocile proiectului „Scrisoare către România” este Sanda Lungu, o localnică în vârstă de 42 de ani, care duce o viaţă grea. Până în urmă cu câteva luni, ea şi cei doi copii ai ei, ambii de vârstă şcolară, trăiau din pensia mamei, prea mică pentru o viaţă decentă. Şi această ultimă sursă de venit a dispărut, când mama Sandei a decedat. „Am rămas o perioadă fără niciun ban. Ne-a fost foarte greu. Am făcut eforturi şi sacrificii toţi trei ca să avem cât de cât ce ne trebuie”, ne-a mărturisit ea. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului