Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 19.10.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Grecia a găsit calea de ieșire din criză: mineritul!

Investiţiile private în exploatările miniere sunt văzute ca o modalitate de dezvoltare economică, iar modelul Finlandei este foarte relevant pentru ce se întâmplă în UE. Pe de altă parte, în al doisprezecelea ceas, Grecia îşi revizuieşte atitudinea faţă de industrie şi se apucă din nou de minerit, ca singura soluţie de a scăpa de colaps. Majoritatea proiectelor mi­niere din economiile dez­voltate ale lumii sunt in­vestiţii private, iar aceas­tă caracteristică are la bază câteva motive bine întemeiate. În primul rând, în economiile de piaţă, statul îşi păstrează un rol de reglemen­ta­re, şi nu de actor principal. În al doi­lea rând, o investiţie într-un proiect mi­nier presupune un element in­controlabil – evoluţia pe termen lung a preţurilor pentru materiile prime. Ast­fel, un investitor privat îşi poate permite să-şi rişte banii, în timp ce sta­tul nu-şi poate să rişte banii con­tribuabililor. Citește mai departe.

Nokia versus Roșia Montană – o dezbatere mai puțin interesantă decât cea a manichiuristei lui Huidu

Nokia a plecat. Consiliul Judetean mimeaza interesul pentru desecretizarea contractului. Dar subiectul va fi uitat in curand. Nu vom afla decat atunci cand nu va mai conta ca, de fapt, statul roman a stat capra in fata Nokia, ca nu exista clauze de exit, despagubiri, ca Romania a fost o prostituata pe care finldanezii au folosit-o sa produca niste multe miliarde de euro, dupa care s-au lepadat de ea.

Nokia a produs MILIARDE de euro in aceasta tara timp de cativa ani, iar noi NU am beneficiat decat de niste amarate de impozite, care s-au dus in comuna Jucu, si alea vai de mama lor. Citește mai departe.

Operațiunea „Salvați Roșia Montană” finanțată de Soros?

Casele lui Emil Boc şi a lui Kelemen Hunor şi alte clădiri din Cluj-Napoca au fost expropiate simbolic de grupul operativ al Salvaţi Roşia Montană! – care are şi în Bucureşti câteva corturi, în care duminică bătea vântul. Citește mai departe.

Blestemul aurului de la Roșia Montană

Referitor la exploatarea aurului de la Roşia Montana, adevărul este undeva la mijloc. Traian Băsescu a sugerat că economia ţării, mai ales pe timp de criză, are nevoie de capital. Banii sunt în Munţii Apuseni şi aşteaptă să fie trimişi spre vistieria statului.

Dar dacă e aşa de mare foame de valută, de ce fostul Guvern Tăriceanu sau actualul Cabinet Boc nu exploatează aurul în regie proprie? Nu avem bani pentru o astfel de investiţie. Şi chiar dacă am avea, nu avem tehnologia care să scoată aurul la un preţ de piaţă cât mai bun. Citește mai departe.

Opozanții proiectului minier nu cunosc valorile roșienilor

Opozanţii proiectului minier Roşia Montană nu cunosc viaţa, valorile şi cultura roşienilor, crede doctorul Andrei Jurcă, locuitor al comunei şi preşedintele ProRoşia, ONG înfiinţat în 2000 şi care militează pentru un trai mai bun al locuitorilor. Acesta a explicat, în cadrul unei dezbateri Hotnews (www.hotnews.ro) desfăşurate săptămâna trecută la Roşia Montană, de ce proiectul minier reprezintă singura soluţie reală de dezvoltare a zonei, cine sunt de fapt opozanţii şi care este relaţia dintre minerit şi cultura locală. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului