Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 19.12.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Borbely, întrebat dacă va bea apă din lacul de la mina Roşia Montană: Dacă respectă procedura, da

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, în cadrul emisiunii „După 20 de ani” de la ProTV, că o decizie în legătură cu investiţia minieră va fi luată la sfârşitul lunii ianuarie, iar dacă investitorul respectă standardele impuse va bea apă din lacul minei. Întrebat despre stadiul actual al procesului de avizare, ministrul Borbely a spus că au mai rămas de clarificat „anumite probleme tehnice”. Citește mai departe.

Proiectul de la Roșia Montană va atrage și alte investiții

Investitiile serioase duc la dezvoltarea economica „pe orizontala”, adica atrag dupa sine alte investitii din domenii conexe. Astfel, de pe urma unui proiect se creeaza mai multe locuri de munca. Asemenea „efecte de multiplicare” au investiti precum Dacia si Ford în Romania si la fel se va întimpla si cu proiectul minier de la Rosia Montana, arata jurnalistii de la „Evenimentul zilei”. Citește mai departe.

Șansa României de a reduce dependența de importuri

Doar 10% din materiile prime utilizate in UE se produc pe continent. Exploatarile miniere sunt singura solutie pentru noi, dar si pentru Europa, pentru a deveni mai independenti. Uniunea Europeana are nevoie sa utilizeze toate posibilitatile pentru a-si reduce de pendenta de importurile de materii prime, potrivit specialistilor inter nationali chestionati de EVZ. Citește mai departe.

Ambasadorul Canadei, un susţinător al proiectului de la Roşia Montană, în vizită în Alba

Ambasadorul Canadei la Bucureşti, Excelenţa Sa Philippe Beaulne, va vizita luni, 19 decembrie, judeţul Alba. Oficialul canadian se va întâlni cu autorităţile din Alba. Cel mai probabil, unul dintre subiectele abordate va fi cel al proiectului minier de la Roşia Montană al companiei româno-canadiene RMGC. Citește mai departe.

Micutii Abrudului il asteapta pe Mos Craciun

Cei peste 700 de copii din Abrud îl vor primi pe Mos Craciun în 21 decembrie. Mosul va merge împreuna cu primarul pe la toate scolile si gradinitele din oras si vor deserta sacul cu daruri. Copiii vor pregati poezii, colinde si cintece traditionale de sarbatorile de iarna. Citește mai departe.

Borbély László, între a fi bohócul Budapestei sau a avea demnitate românească

Comitetul de Analiză Tehnică (CAT) pentru proiectul minier de la Roşia Montană mai are nevoie de “una, maximum două şedinţe” pentru a lua o decizie, a declarat Borbély László, ministrul Mediului şi Pădurilor, citat de Machiavelli.ro. Ministrul UDMR-ist are şansa de a se prezenta ca un ministru român adevărat din guvernul României şi a le da cu tifla celor care cârcotesc: “Udemereul nu e al Budapestei şi nu va fi în vecii vecilor amin.” Poate să-l spună şi în maghiară. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului