Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 20.12.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Laszlo Borbely: Proiectul de la Roşia Montană va fi cea mai modernă instalaţie din Europa, dacă va fi aprobat

Proiectul minier de la Roşia Montană, dezvoltat de către compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), va fi cea mai modernă instalaţie din Europa, bineînţeles dacă va primi avizul din partea ministerului, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor. Citește mai departe.

Borbely Laszlo, despre Roşia Montană. Nu există ţară în lume care să stea pe 300 de tone de aur fără să le exploateze

Borbely Laszlo, ministrul Mediului, devine mai flexibil în chestiunea exploatării aurului de la Roşia Montană de către RMGC. Va fi cea mai modernă instalaţie din Europa, dacă va primi avizul din partea ministerului, a spus ministrul. Citește mai departe.

Sanda Lungu, „vedeta”… cu lacrimi in ochi

Nu este vedetă TV, dar este cunoscută de o țară întreagă. Nu a vrut să fie așa, dar așa a trebuit să fie. Și asta pentru ca oamenii din toată țara și nu numai, să cunoască situația semenilor lor din inima Apusenilor, care trăiesc în sărăcie deasupra unui „munte” de aur. Este vorba despre Sanda Lungu, o femeie cu doi copii, din Roșia Montană, pe care ați văzut-o probabil pe „sticlă” în reclame televizate sau scoase de sub tipar. Citește mai departe.

Scrisoarea Sandei Lungu către România, 25 milioane de vizualizări

Sanda Lungu, localnica din Roşia Montană, care apare în unul dintre spoturile „Scrisoare către România” a impresionat milioane de români prin naturaleţea cu care îşi prezintă povestea. A reuşit să adune peste 25 de milioane de vizualizării ale înregistrării pe site-ul www.scrisoarecatreromania.ro. „E povestea mea, nu poate să-mi spună cineva ce să zic, nu ştie nimeni ce necazuri am eu, ce e la mine în suflet, ce e la mine în casă”, a spus ea. Femeia de 42 de ani şi-a făcut cunoscute jurnalistilor problemele în încercarea de se salva şi de a salva zona Roşia Montană de la sărăcie prin demararea proiectului de extragere a aurului din zonă. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului