Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 21.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Sanda Lungu: povestea vieţii din Roşia Montană

Prima dată când o vezi, crezi că e plătită să apară într-o reclamă. Dacă îi asculţi povestea, îţi dai seama că este o mamă din realitatea Roşiei Montane care trăieşte decent.

O ţară întreagă a văzut-o la televizor, în spoturile „Scrisoare către România”. Cei care o recunosc în Alba Iulia o întreabă „Dumneavoastră sunteţi doamna din reclame?”. O felicită că a avut curajul să iasă pe sticlă, că nu i-a fost ruşine că este săracă. A fost şi pupată şi strânsă în braţe de oameni pe stradă. Acum câteva săptămâni, la o serbare locală, oamenii şi-au făcut poze cu ea. Cu toate astea, până de curând a trăit de pe o zi pe alta vânzând şosete şi cearşafuri pe care le făcea cu mâna ei. Acum, lucrează la biserică, câteva ore pe zi.

Sanda Lungu e vedeta TV a Roşiei Montane, locul unde nici măcar sărăcia nu poate înăbuşi speranţa. Citește mai departe.

Roșia Montană: locul unde lacrimile imploră șansa la muncă

„Vrem doar să muncim!” – este apelul disperat al oamenilor din Roşia Montană care deşi stau deasupra unei mine de aur au zile în care pâinea le lipseşte de pe masă.

Militând pentru şansa la viaţă a locuitorilor din Roşia Montană

Şi totuşi există oameni care se îndoiesc că minele de la Roşia Montană ar trebuie redeschise. Şi pentru toţi aceia care împărtăşesc această opinie doresc să prezint câteva argumente prin care să le arăt că se înşeală. Citește mai departe.

Eu seminăresc, el seminărește…

 

Azi plec din nou. De data asta la un seminar de leadership, susținut de fundația Leaders, în care îi voi avea ca „profesori” pe Bogdan Naumovici (director de creație la 23 Communication Ideas), Dragoș Tănase (CEO RMGC) și Mihai Drăgoi (managing partner HR Dimensions). E prima oara când particip la un astfel de seminar, nu pentru că nu am avut ocazia, ci pentru că eu nu prea cred în abilitățile induse de a fi lider. Cu alte cuvinte, sunt omul care crede că te naști cu calitățile astea și niciun trainer, oricât ar fi el de bun, nu poate să te învețe asta. Pe de alta parte, Bogdan Naumovici si Dragos Tanase sunt doi oameni care stiu exact cu ce se mananca succesul in afaceri. Citește mai departe.

Preda: O institutie europeana e folosita pentru jocuri politice in Romania

 

Europarlamentarul PDL Cristian Preda l-a acuzat pe europarlamentarul PSD Victor Bostinaru ca foloseste comisia de petitii a Parlamentului European, aflata acum in vizita in Romania, pentru a ataca Puterea de la Bucuresti. Preda mai spune, intr-o declaratie pentruZiare.com ca nu e pentru prima data cand Bostinaru face un asemenea lucru, mentionand ca acesta a redactat chiar el o petite despre libertatea presei si i-a pus pe jurnalistii de la Antena 3 sa o semneze, dupa cum ar fi recunoscut chiar acestia la audieri. Citește mai departe.

Roșia Montană – salvăm mediul dar cu oamenii cum rămâne?

Deși mi-am exprimat opinia vis-a-vis de acest subiect până acum, am făcut doar pe facebook prin scurte comentarii sau simplă ignoranță. Nu poți fi neutru pentru că asta înseamnă că nu-ți pasă! Da, știu că proiectul în sine presupune distrugerea mediului, schimbarea peisajului natural și multă poluare. Știu asta, nu sunt ritard și realizez cât de importantă este planeta Pământ. Citeam chiar azi dimineață o declarație făcută de Steven Hawkings(îl știți, a apărut și prin desenul animat Dexter Laboratory) ce zicea că singura șansă de supraviețuire a omenirii este colonizarea unei alte planete. Mi se pare exagerat. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului