Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 23.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Minele închise ale României ascund rezerve de 7 miliarde de dolari

ANALIZĂ EVZ. După amortizarea cheltuielilor cu repunerea în funcţiune şi cu exploatarea, investitorii ar putea obţine un profit total de 5 miliarde de dolari din minele dezafectate în ultimii ani. Peste 30.000 tone cupru, 100 tone de aur, 1.000 tone de argint şi 100.000 de plumb, zinc şi magneziu ar mai putea fi în minele care au fost închise după 1990 până în prezent, arată estimările specialiştilor consultaţi de EVZ. Majoritatea minelor s-au închis din motive economice, însă, astăzi, pe fondul creşterii preţurilor la materiile prime de până la şase ori comparativ cu acum zece ani, calculele arată altfel: rezerve de circa 7 miliarde de dolari, costuri de exploatare de aproximativ 2 miliarde de dolari şi un profit de 5 miliarde de dolari pentru companiile care vor dori să investească. Citește mai departe.

Să se facă, dar cu banii altora

Să vorbim foarte puțin de subiectul meu favorit, ONG-urile care se ocupă de Roșia Montana. Rectific, se ocupă de scandalul de la Roșia Montana, și de ce nu, de orice altceva. Dacă ești un simplu cetățean ce privește la televizor chestiile astea și auzi cum se bat cu cărămida în piept, cât de mult luptă ei să îi ajute pe oamenii de acolo să reușească să moară de foame cu demnitate, chiar îi crezi, adică băi, ce oameni, ce oameni. Dar dacă ești puțin pus la curent cu problema ONG-urilor și a sponsorilor ce clătesc bani prin intermediul lor, începi să te gândești puțin Dude, WTF? Citește mai departe.

Când terminăm cu vorbele și trecem la fapte?

Sincer vă spun că eu m-am saturat de „să se facă”, „să ni se dea” și alte expresii de genul ăsta. Cu câinii maidanezi ne-am lămurit. Să se facă, să dispară, dar nu așa. Să așteptăm să vină cineva care să facă ceva (nu știm ce) să scăpam de ei. Dar nu oricum, să se facă așa cum vor o mână de imbecili guralivi. Altfel iese nasol rău, se lasă cu bocete și înjurături. Și, pentru că tot vorbim despre vorbe și nu despre fapte și, pentru că deja am atins un subiect sensibil azi, hai să mai ating unul. Citește mai departe.

In Finland / Mineral resources ensure economic independency

Romania must make the effort to ensure that it does not depend on imports, considering its potential of mineral resources”, states Seppo Maula, former Mayor of the Finish locality of Kittilla. This is where EU’s largest gold mine opened, in 2009. Seppo Maula was at that time the local leader whose vision for the sustainable development of an area without any consistent economic activity focused on the exploitation of one single mineral resource with exploitation potential at industrial scale: a gold deposit. Citește mai departe.

Încă o mină de aur răsare în Apuseni

Patrulaterul aurifer din Munţii Apuseni înseamnă mult mai mult decât Roşia Montană. Puţini ştiu că în zonă există şi Mina Certej, care, deşi nu este de calibrul celei din Roşia, are un potenţial ce nu poate fi neglijat din nici un punct de vedere. În mare linişte, compania care deţine licenţa de explorare şi exploatare, Deva Gold, face demersurile ca să obţină autorizaţiile de care are nevoie pentru a putea demara construcţia exploataţiei de aur. Cu paşi mici, dar hotărâţi, Deva Gold se îndreaptă către acordul de mediu pentru mina de unde s-ar putea obţine uşor cel puţin 2 miliarde de dolari. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului