Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 4.11.2011


Categorii: Noutăţi

Statul român câştigă mai mult decât canadienii la Roşia Montană – Tara, aurul si ardelenii

Încă două miliarde de dolari vor mai intra în economia ţării (construcţii, carburant, echipamente, salariaţi, drumuri, ecologizare, patrimoniu etc), ne mai spunând că prin efectul de multiplicare s-ar putea ajunge la 19 miliarde de dolari, în 18 ani, aproape ¼ din datoria externă a României. Citește mai departe.

Bulgarii și aurul

În folclorul românesc, bulgarul e prototipul prostiei: se chinuie să scoată luna din fântână. În realitate, vecinii noştri de la sud – deşi nu nutresc vreo mare prietenie pentru noi – nu sunt atât de înapoiaţi.

Dimpotrivă! New York Times a anunţat că la Ada Tepe, în sud-estul Bulgariei, în apropiere de Grecia, a fost descoperit un uriaş zăcământ de aur. Cum preţul aurului pe plan internaţional este în creştere, o companie canadiană, Dundee Precious Metals, şi subsidiara sa bulgară, Balkan Mineral & Mining, şi-au anunţat intenţia să deschidă o mină uriaşă de aur. Citește mai departe.

Cum arată investitorul ideal pentru primarii din Ardeal

În ciuda crizei economice, primarii din Transilvania au început să fugă de investitorii pe termen scurt, chiar dacă fabrici de tip lohn ori de tipul furnizorilor de piese de mobilier pentru Ikea i-ar ajuta să treacă cu bine peste cea mai tulbure perioadă a crizei economice. Citește mai departe.

Roșia Montană Gold Corporation a ajutat primăria Abrud să finalizeze lucrările la noul teren de sport

Abrudenii au, din această lună, un teren de sport la standarde competiţionale, dotat cu gazon sintetic şi instalaţie de nocturnă. Aflaţi povestea acestei investiţii, dificultăţile întâmpinate şi cum au fost ele rezolvate de la primarul localităţii, Tiberiu Raţiu. Citește mai departe.

Preşedintele Cartel Alfa nu are habar despre Roşia Montană

Spiritele se încing din nou în scandalul Roşia Montană, odată cu vestea că statul se află în negocieri cu acţionarul majoritar, “Gabriel Resources”, pentru majorarea participaţiei de 19,3% pe care o deţine partea română. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului