Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 7.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Proiectul Roşia Montană va fi efectuat 100% de constructori români

Directorul Patronatelor Societăţilor din Construcţii, Tiberiu Andrioaie, a precizat, la o dezbatere DeCe News, că doar până în acest moment, înainte de începerea lucrărilor, au participat 130 de firme de construcţii cu capital românesc, printre care şi 12 case de arhitectură. El susţine că de ja există oferte ale constructorilor din toată ţara care sunt interesaţi să participe la proiect. Analistul Ionel Blănculescu  consideră că Roșia Montană este un proiect de interes naţional, nu unul de importanţă locală, generând afaceri în întreaga economie, ca și venituri din taxe sau impozite de care va beneficia întreaga societate.Citește mai departe.

Impactul proiectului Roşia Montană în economia României va fi de 20 de miliarde de euro

Analistul economic Ionel Blănculescu susţine că în acest moment pornirea proiectului de la Roşia Montană este esenţială pentru România, pentru că ar aduce o dezvoltare economică pe verticală, dar si pe orizontală. Din redevenţe, taxe şi impozite statul român va câştiga 5,8 miliarde de euro, iar în cei 27 de ani cât va dura proiectul (cu tot cu etapa de închidere și ecologizare) contribuția estimată totală la PIB va fi de 20 de miliarde de euro. Aceste date au fost prezentate în cadrul dezbaterii ”Roșia Montană, cât valorează?”, organizată de ziarul DeCe News. Citeşte mai departe.

Cât câştigă statul român din Proiectul Roşia Montană? (ll)

Se pot aventura banii publici în capitaluri de risc? Asta e întrebarea la care trebuie să răspundă analiştii de facebook şi de twitter care se opun Proiectului Roşia Montană. Am scris ieri, conform unui indicator al Băncii Mondiale, Efective Tax Rates ar fi în România cam de 53%, cea ce o clasează pe poziţiile de sus ale ţărilor neatractive din punct de vedere al investitorilor. Dar, totuşi, RMGC continuă lupta… Citește mai departe.

Roșia Montană Gold Corporation anunță oficial lansarea parteneriatului cu „U” Mobitelco

Compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) este, începând de astăzi, partener oficial al celei mai iubite echipe de baschet masculin din Transilvania, CS „U” Mobitelco Cluj-Napoca. Directorul general al RMGC, Dragoș Tănase, și președintele executiv al CS „U” Mobitelco, Mircea Cristescu, au semnat un parteneriat prin care compania minieră va sprijini echipa de baschet pentru obținerea unor rezultate cât mai bune în competițiile interne și internaționale. Citeşte mai departe.

Roşia Montană, banii canadienilor şi lăcomia română

Recent am scris că statul român, conform indicatorului Effective Tax Rate, câştigă peste jumătate din banii proiectului Roşia Montană.Una din criticile cel mai des aduse acestuia este că România şi românii nu au parte de beneficii suficiente de pe urma proiectului. “Lăcomia este un sport naţional. Dacă i-ai da 8 din 10 prune, culese de pe livada sa, tot ar susţine că e prea puţin”, afirma deunăzi un editorialist cunoscut. Citeşte mai departe.

Anarhismul nu prinde la clujeni

Operaţiunea “Ocupaţi Conti!“, organizată de opoziţia proiectului de la Roşia Montană după modelul Wall Street, a strălucit azi la Cluj prin absenţa activiştilor. Vreo 4-5  plecaţi de la serviciu s-au baricadat într-o clădire nefuncţională. Trecătorii, conform declaraţiilor celor din zonă, nu au fost interesaţi de eveniment. Nici de manifestele împărţite. Concluzie simplă: anarhismul nu prinde în inima Ardealului. Citeşte mai departe.

Roncea.ro a fost “ocupat” timp de 12 ore, o data cu inceperea aniversarii “Marii Revolutii Bolsevice”. Anarhistii Soros, de la “Ocuppy Conti” la “Ocuppy Rosia Montana” si “Occupy Transilvania”

Site-ul Roncea.ro a fost ras de pe internet in miez de noapte, pe 7 noiembrie, ziua “marii revolutii bolsevice” si, totodata, a lansarii noii “revolutii” Soros, pornita prin “Ocuppy Rosia Montana”, de la Cluj spre vestul Transilvaniei. Specialistii consultati pentru recuperarea blogului Roncea.Ro considera ca este vorba de acelasi tip de atac inregistrat in timpul vizitei presedintelui Traian Basescu la Rosia Montana, cand erau prezentate imagini in exclusivitate cu “activistii” anarhisti ai “societatii civile bolsevice”. Atacul cibernetic de la momentul respectiv a fost contracarat, ca si acesta, in cele din urma. Practic insa, timp de 12 ore, Roncea.Ro a fost “ocupat”, fiind golit de continut si blocat total. Citeşte mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului