Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 8.11.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Roșia Montană, #OccupyConti

Ieri, un grup de activiști Roșia Montană au intrat în Hotelul Continental din Cluj-Napoca, pentru a trage un semnal de alarmă împotrivă RMGC, și pentru a salva Roșia. Comunicatul lor de presă, aici. Din start, vă spun că informațiile pe care le am în acest moment fac ca părerea mea despre Roșia Montană să fie înclinată spre începerea exploatării. [Foto: AFP/Getty Images] Citește mai departe.

Prosteste la Cluj

Diminetile sunt agitate la Cluj. Lumea fuge din stanga in dreapta, este grabita si vrea sa ajunga undeva. Din cand in cand, cate un nene nu prea in toate facultatile mintale mai urla una alta pe strada iar lumea il ignora.

Astazi in centrul orasului activistii Rosia Montana au imparti fluturase, au urlat la portavoce, au facut pe eroii. Sunt sigura ca nu inteleg nici ei de ce fac asta, si daca opream pe oricare dintre ei sa il intreb de ce prostesteaza imi raspundea simplu “pentru Rosia Montana” iar apoi daca-l intrebam “de ce? Care-i problema cu Rosia Montana” nu stia sa-mi raspunda. Citește mai departe.

Osânda  Roșiei

După mai multe “salvări” ale societății civile și aici putem număra: “Salvați Vama Veche”, “Salvați  Roșia Montană”, “Salvați pădurile virgine”, Salvați Delta, “Ascultă-i sufletul! – Salvați Copiii” etc. ai putea crede că suntem o țară cu codul genetic al personajelor lui Bruce Willis… fiind salvați de la întâlnirea cu iceberg-ul de la început…  neavând flotă… dar să revenim. Citește mai departe.

Vizită la Roşia Montană a reprezentanţilor presei şi a societăţii civile din Botoşani şi Suceava

Grupul de Susținere a Proiectului Roșia Montană a invitat atât reprezentanți ai presei, cât și a societății civile din Botoșani, dar și din Suceava la o vizită de lucru la Roșia Montană pe 25 octombrie, pentru analiza stării economice și sociale actuale a comunității locale, mediului și obiectivelor de patrimoniu cultural, precum și pentru a afla care vor fi beneficiile implementării proiectului minier în aceste domenii. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului