Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Roșia Montană – revista presei 9.12.2011


Categorii: Ziariştii şi bloggerii

Ghidul activistului ecologist

Mic îndrumar pentru reuşita personală şi în grup în lupta contra Gold Corporation Roşia Montană –

1. Cum să fii un bun activist? Înscrie-te rapid în mişcare. Singur eşti nimeni. Împreună sunteţi toţi. Nu te stresa cu informarea. O fac alţii pentru tine. Totul e să fii împotrivă. Convins şi vocal. Învaţă să ţipi! Galeria voastră trebuie să fie mai mare ca a lor.

2. Ce e mişcarea ecologistă? O divizie globală care luptă contra industriaşilor pentru revenirea planetei la condiţia de junglă şi pentru eliberarea proletariatului de interesele celor mari. E o armată transfrontalieră, formată din voluntari fără discriminări de religie, rasă, sex sau etnie. Citește mai departe.

Mituri despre Roșia Montană

Compania Roşia Montană Gold Corporation ( RMGC) urmează să dezvolte la Roşia Montană cea mai modernă mină din România, iar ţara noastră va deveni, prin demararea acestui proiect minier, cel mai mare producător de aur din Europa. Pe durata exploatării se vor extrage aproximativ 314 tone de aur şi 1480 tone de argint, aducând beneficii importante economiei româneşti. Iată câteva dintre miturile despre Roşia Montană. Citește mai departe.

Aurul de la Roșia Montană, la cel mai mare târg de minerale din Europa

Compania Roșia Montană Gold Corporation a sprijint participarea geologilor români la bursa de minerale, fosile și roci de la Munchen. În perioada 28-30 octombrie, a avut loc la Munchen cel mai mare târg de minerale, roci și fosile, expoziție la care au participat aproape 1.300 de firme de specialitate și asociații din 56 de țări. La expoziție au participat și geologi de la Societatea geologică Română, filiala Alba. Participarea geologilor din Alba a fost posibilă datorită sprijinului acordat de RMGC. Citește mai departe.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului