Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

S-a dat drumul la minerit!


Categorii: Noutăţi

…pe Facebook deocamdată, dar sunt convins că va reîncepe și la Roșia Montană. Trebuie să reînceapă  la Roșia Montană.

De ce zic de Facebook? pentru că acolo găsiți jocul Orașul Minier. Este o metodă simplă și amuzantă pentru a înțelege mai bine cum se integrează și ce impact are mineritul în viața unei comunități. Practic, e un fel de Farmville cu mineri, dar de un miliard de ori mai tare decât Farmville. Și da, este dezvoltat pe pagina de Facebook a Proiectului Roșia Montană.

Este primul joc de acest gen și complexitate făcut și dezvoltat în totalitate în România, de dezvoltatori români, având ca target utilizatorii români de Facebook.

Mecanismul jocului presupune ridicarea unui oraș minier și, în cadrul acestuia, construirea de mine, case și utilități – drumuri și clădiri publice. Populația orașului crește odată cu fiecare casă pe care o construiești. În plus, cu cât creezi mai multe mine, cu atât vei oferi mai multe locuri de muncă locuitorilor orașului tău virtual. Din aceste mine vei extrage aur, argint și piatră, resurse pe care le poți apoi valorifica la bursă. Vei putea investi banii astfel câștigați pentru dezvoltarea comunității, scopul final al jocului fiind crearea celui mai puternic oraș minier și creșterea nivelului de trai al comunității.

Pe scurt, tot ce trebuie să faci este să oferi minerilor locuinţe şi locuri de muncă, să te îngrijeşti de bunăstarea oraşului şi rezultatele nu vor întârzia să apară! Pare simplu? E megacomplex!!!

Gata, hai la joc! Nu la Alunelu, bă! La Orașul Minier!

 

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului