Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Specialişti şi ONG-uri


Categorii: Opoziţie

În urmă cu vreo 5-6 săptămâni, am fost cu o colegă de-a mea – Cecilia Szentesy – la Odorheiu Secuiesc. Ea era invitată la un talk-show al televisiunii locale Digital 3.

Deşi  se ştia de câteva săptămâni, dar când am ajuns la studio, cei de-acolo şi-au cerut scuze că în emisiune nu va mai fi nimeni prezent în afară de moderator şi Cecilia. Şi am întrebat:

De ce?

N-am găsit pe nimeni dispus să vină să vă combată în emisiune.

Şi am întrebat încă o dată, pentru că ştiam că există mulţi opozanţi activi ai proiectului din zonă:

De ce?

Pentru că au zis că doamna Szentesy este prea specialistă!

Păi normal că e specialistă! Pentru că toţi cei care lucrează în proiectarea acestei mine sunt specialişti. La fel şi cei care se ocupă de patrimoniul cultural al locului, şi la fel şi cei care au elaborat studiul de Evaluare a Impactului asupra Mediului. Şi tot specialiştii trebuie să evalueze acest proiect, nu ONG-urile.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului