Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Ştiaţi că reabilitarea ecologică începe din anul 5 de exploatare?


Categorii: Reabilitare ecologică, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

De azi începând, voi încerca să pun zilnic aici câte un “Ştiaţi că?”. Informaţii despre proiect pe care probabil că nu le ştiaţi.

Ştiaţi că reabilitarea ecologică a zonei proiectului minier începe încă din anul 5 de exploatare?

Halda de steril Cetate va fi reabilitată pe parcursul anilor 5 şi 6 ai exploatării, adică va fi stabilizată şi apoi acoperită cu covor vegetal. Mai multe despre închiderea şi reabilitarea minei aici.

Exemplu de haldă de steril înainte de reabilitare

Aceeaşi haldă de steril după stabilizare şi acoperire cu covor vegetal

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


3 comentarii pentru “Ştiaţi că reabilitarea ecologică începe din anul 5 de exploatare?”

E greu si cu reabilitarea asta. Daca aia chiar e gramada de steril de la iesire din Deva sunt chiar uimit. Cand trec pe drum nu se observa asa ceva si de pe cetate n-am vazut nimic din zona depozitului. Din poze pare ca treaba merge destul de oke.

Cătălin Hosu

@Mitza_003

Nu este cea de la Deva, deşi mai nou şi cea de la Deva arată mult mai bine. În ultimii 2-3 ani a fost acoperită cu sol şi apoi înierbată, mi se pare că au fost plantaţi şi copaci. Eu trec destul de des pe lângă ea, poate-mi aduc aminte să-i fac o poză şi s-o pun aici. Este o haldă de steril de undeva din Colorado, SUA.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului