Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Ştiaţi de recordul ăsta?


Categorii: Noutăţi

La Roşia Montană, la fel ca în alte aşezări miniere din ţară, se ţine în fiecare an Ziua Minerului. Chiar dacă protectoarea minerilor, Sf. Varvara, este pe 4 decembrie, minerii de la Roşia îşi sărbătoresc ziua în august, în ultima duminică.

Anul trecut, pe 30 august, a fost o premieră faţă de anii precedenţi. De obicei, era un concert de muzică populară, urmat de unul de muzică uşoară / pop / dance / rock. În 2009 a fost o primă ediţie a unui festival de tradiţii ale comunităţilor miniere. Şi, cred eu, a fost un succes. Au participat comunităţile miniere din Roşia Montană, Abrud, Bucium, Baia de Arieş, Zlatna, Almaşul Mare, Ocna Mureş – judeţul Alba; Brad, Certej – judeţul Hunedoara şi Popeşti – judeţul Bihor. (Mai multe detalii aici şi aici.)

Dar cred eu că cel mai fain a fost recordul mondial pe care oamenii de aici l-au reuşit: cel mai mare număr de căutători de aur simultan!

S-au adunat peste 100 de oameni care au căutat în acelaşi timp aur cu şaitrocul. Câteva poze aici, iar mai jos un video.

Şi s-a şi găsit aur!

Şi recordul este oficial!

Recordul mondial în mass media: realitatea.net, stirileprotv.ro, GândulEvenimentul Zilei, Libertatea, Mediafax.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului