Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Studenți la jurnalism în vizită la Roșia Montană


Categorii: Noutăţi, Roşia: proiectul, Ziariştii şi bloggerii

Sâmbătă trecută, a venit în vizită la Roșia Montană un grup de studenți și masteranzi de la Facultatea de Jurnalism de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Au fost vreo 25, dacă i-am numărat eu bine. I-a interesat proiectul minier Roșia Montană, astfel că au ascultat o prezentare a mea pe tema proiectului minier, au vizitat expoziția „Aurul Apusenilor”, au vizitat carierele Cetate și Cârnic și, la final înainte de plecare, ne-am oprit la „gura băii”, locul unde se drenează din subteran apele roșii, puternic acide.

Prezentarea n-am apucat să o termin, pentru că au fost o grămadă de întrebări. Ceea ce m-a bucurat, pentru că a demonstrat interesul lor asupra subiectului. Multe dintre întrebări au fost pertinente, la obiect, adică sunt șanse ca unii dintre ei să ajungă jurnaliști buni. Au făcut o tonă de fotografii, au filmat, așa că le-am propus un concurs. Să îmi trimită un reportaj (scris, foto sau video), iar eu să-l aleg pe cel mai bun, pe care să-l pun aici, pe blog.

M-am gândit între timp să prelungesc puțin termenul de primire a articolelor, respectiv până la sfârșitul săptămânii viitoare. Și să dau trei premii:

  • Premiul al III-lea: un DVD cu filmul „Mine Your Own Business”;
  • Premiul al II-lea: un DVD cu filmul „Mine Your Own Business” și un memory stick USB de 2 GB;
  • Premiul I: un DVD cu filmul „Mine Your Own Business”, un memory stick USB de 2 GB și volumul „Aurul lumii”.

Așa că, dragi prieteni, vă aștept!!!

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


2 comentarii pentru “Studenți la jurnalism în vizită la Roșia Montană”

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului