Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Taximetristul meloman


Categorii: Noutăţi, Ştiaţi că...?

2010, noiembrie, 3. Încă nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. S-a întâmplat de-adevăratelea, azi, nu acum mulți ani, și nu e nici ficțiune. Poate e din ciclul „Back to the Future”, cine ştie…

Ce muzică ascultă, de obicei, taximetriștii în mașină? Da, exact! Așa am crezut și eu. Dar azi mi-am dat seama că am prejudecăți despre taximetriști. Nu toți ascultă mizerii.

M-am urcat în mașină. La radio, era jazz.

WTF!”, îmi zic, „din greșeală e pe postul ăsta. Poate așteaptă știrile, că e aproape fix”.

Ei bine, nu era așa. Un trompetist făcea un solo deosebit, cu sunete lungi, constante.

De obicei, în trupele de jazz sunt instrumentiști foarte buni, zice șoferul. La fel și în trupele de heavy metal, continuă el.

Mă uit și nu-mi vine să cred. Un nene, între 50-60 de ani – șofer de taxi, repet! – îmi vorbește despre jazz și heavy metal. Și mai zice ceva care mă lasă fără replică:

Vă deranjează dacă schimb de pe radio și pun „Războiul lumilor”?

Da, într-adevăr, era vorba de „Războiul lumilor” al lui Jeff Wayne, de pe la sfârșitul anilor ’70, versiuna muzicală a nuvelei lui H.G. Wells.

I-am lăsat bacșiș, i-am zis – în gând – „Respect!”, și i-am luat numele, indicativul și firma la care lucrează ca să le știți și voi: Tiberiu Ungureanu, indicativ 468, taxi Nova, Cluj-Napoca.

Și vă doresc să mergeți și voi cu el.

PS: Era să uit: mi-a zis că merge acasă să caute pe internet Paganini cântat la chitară electrică.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


8 comentarii pentru “Taximetristul meloman”

romeo

din pacate genul asta de povestiri sunt (si vor ramane) incadrate la categoria ”mituri urbane”…
…in Romania
esti un norocos ca ai putut fi protagonistul unei astfel de intamplari

Cătălin Hosu

Mie încă nu-mi vine să cred că așa ceva există în România. Și sper să am norocul să mai merg cu omul ăsta.

Bai, am intilnit si eu taximetristi cu gusturi ireprosabile. Eu am dat mai demult de un nene cu un discurs foarte cultivat, care m-a angajat intr-o discutie aprinsa despre diferenta intre un Taximetrist si un simplu sofer de taxi, pe fundal de Chuck Berry pe caseta.

Astea se intimplau in Bucuresti, da’ nu am avut inspiratia sa-i iau indicativul.

Cătălin Hosu

Păi, și de ce ne nu ne spui și nouă care e diferența?

Mihai

am mai intalnit si eu acum cativa ani, in Bucuresti, vreo 2 care ascultau muzica clasica si inca unul care era rocker 🙂

Stai linistit. E singurul.

Cătălin Hosu

Mie-mi place să cred că nu e singurul 🙂

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului