Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Terminaţi cu prostiile!


Categorii: Noutăţi, Opoziţie, Ştiaţi că...?

De ceva vreme încoace, cei care se opun proiectului minier de la Roşia Montană vehiculează tot felul de supoziţii despre zăcământul de la Roşia Montană. Că, de fapt, nu aurul este de interes acolo, ci uraniul. Acum e una şi mai tare: nu uraniul e interesant pentru investitor, ci litiul, zirconiul, vanadiul, sulf, feldspat, germaniu, indiu, galiu, molibden, seleniu, titan, nichel, cobalt, arsen, bismut şi mai ştiu eu ce.

La Roşia Montană, statul român comunist a operat o exploatare de aur și argint de mari dimensiuni timp de peste 50 de ani. La câteva zeci de kilometri, tot în Apuseni, la Băiţa – Bihor, s-a exploatat uraniu. Astfel, dacă era uraniu la Roşia, nu s-ar fi descoperit până acum? Şi nu s-ar fi exploatat până acum?

  Feldspatul nu este un element chimic, ci este un silicat. Se foloseşte, în special, la fabricarea porţelanului. Păi dacă ar fi existat la Roşia Montană, nu s-ar fi exploatat în perioada comunistă, ca să alimenteze fabrica “Porţelanul” de la Alba Iulia?

   S-au făcut o grămadă de foraje. În afară de aur și argint, restul elementelor găsite au concentrațiile medii găsite în scoarța terestră, adică nu sunt mai mari decât cele, de exemplu, din centrul Bucureștiului sau al Clujului. Cum spuneam aici, totul este perfect cunoscut de autoritățile statului. Așa că cei care vorbesc de conspirații și altele, ar fi bine să vină cu dovezi științifice sau să termine cu prostiile.

   Pentru că nu există nimic altceva în afară de aur şi argint la Roşia care să poată fi exploatat în condiţii de eficienţă economică. Punct.

   Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


   Nu există comentarii

   Răspunde și tu

   ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului