Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Un pic mai atenți la mailuri, vă rog!


Categorii: Limba română

Puțină atenție, vă rog, la trimiterea e-mailurilor! Mai ales acum, când e-mailurile primite sunt din ce în ce mai multe, când lumea trimite e-mailuri de „La mulți ani, „Sărbători fericite” șamd.

Se pare că lumea nu știe ce adrese trebuie puse la TO, ce adrese trebuie puse la CC și ce adrese la BCC. Pe scurt, habar n-au de eficiența trimiterii mesajelor electronice și de ce e important ca TO, CC și BCC să fie folosite cum trebuie. Chiar dacă nu i-ar interesa protocolul și eticheta mesajelor electronice.

Am mai scris un articol despre cum se folosesc câmpurile de adrese ale unui mesaj electronic. După ce-l citiți, vedeți mai jos care-s riscurile folosirii incorecte, în special pentru e-mailurile de business. Cei care știu corect cum se folosesc aceste câmpuri de adrese,se uită în care dintre câmpuri a fost trecută adresa lor. Dacă e la TO, acționează și fac ce e de făcut. Dacă e la CC, iau la cunoștință și trec mai departe. (Mai ales că din ce în ce mai multă lume își accesează e-mailurile pe telefoanele mobile, unde majoritatea terminalelor te anunță că adresa ta a fost trecută la TO, CC sau BCC.)

Exemplu concret

Să spunem că departamentul de Resurse Umane trimite un e-mail invitație la petrecerea de Crăciun a firmei. Pe directorul general al firmei îl pune la CC. Acesta ia la cunoștință de petrecere, e mulțumit că se organizează așa ceva pentru angajați, dar el nu participă. Iar cei care au trimis invitația vor aștepta sosirea lui ca să înceapă cheful și se vor mira de ce întârzie, apoi de ce nu apare. Iar ăsta e un caz fericit, când afacerea nu are de suferit din cauza unui mesaj trimis greșit.

Mai adaug că e foarte important ca la mailurile „de masă” (adică cele trimise către mulți destinatari), indiferent că sunt trimise justificat sau nu (asta-i altă discuție), puneți adresele la BCC! Mai ales dacă-s genul de mailuri care se termină cu „trimite la patru prieteni ca să-ți treacă coșurile de pe față. Iar dacă trimiți la x-șpe prieteni, își vor trece și cele de pe spate” :D. Hackerii și spammerii (un cuvânt care n-a intrat încă în dicționarele românești, dar nici nu cred că va mai dura mult :)) abia așteaptă să culeagă adrese de e-mail.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului