Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Uncia de aur


Categorii: Noutăţi

Am observat în ultima vreme că sunt mulţi cei care spun că uncia de aur are 28,35 de grame. Da, o uncie are 28,35 grame, dar nu uncia de aur :D.

Pentru unitatea de măsură a metalelor preţioase, pietrelor preţioase şi semi-preţioase şi a prafului de puşcă (:D) se foloseşte sistemul Troy, în care o uncie are 31,1034 grame.

Uncia de 28,3495 grame face parte din sistemul Avoirdupois de măsură a masei.

Aşadar, dacă la Roşia Montană sunt 10,1 milioane de uncii de aur (sistem Troy), înseamnă că e vorba despre aproximativ 314 tone. Acelaşi calcul e valabil şi pentru argint: 47,6 milioane uncii =1.480 tone.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


5 comentarii pentru “Uncia de aur”

apropo de aur, a fost o intreaga discutie si dezbatere legata de acele stickuri pe care compania le-a oferit jurnalistilor prezenti la conferinta de presa organizata cu prilejul inaugurarii primei case restaurate. cum e, cata? erau au ba din aur? pe blogul meu am scris ca erau niste lamentabile tinichele doar ca aveau forma unui lingou. drept e ca m-am bazat pe o singura sursa dar de incredere zic io. si postul meu a intetit dezbaterea. astfel ca simt nevoia sa mai sondez o sursa. pe tine, adica.

Cătălin Hosu

@Lili

Ştii doar că multă lume vorbeşte vrute-şi-nevrute despre subiectul Roşia Montană, ca să nu le spun tâmpenii. Nu ştiu dacă sunt tinichele lamentabile :), dar ai dreptate, nu sunt din aur. Sunt stick-uri de memorie de 2 GB, de forma şi culoarea unui lingou de aur. Ştii cum e cu dezbaterile: sunt foarte binevenite, atât timp cât pleacă de la premise şi fapte reale, iar cei implicaţi îşi doresc cu adevărat ceva constructiv.

tic

nu contest ca stii ce spui despre valoarea unciei in grame , dar pe discovery uncia de aur era cea de 28,35g

@tic
Te rog îndrumă-mă spre referința de la Discovery, e un subiect care mă interesează. Mulțumesc!

Masa =1kg=1000 grame=1000.000 miligrame= 1000.000.000 micrograme
1 Mg =1000 kilograme = 1 Tona.
Asa ca nu vad o unitate de masura pentru masa diferita de ceea ce am expus mai sus.
Oricum important este petul aurului pe gram .

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului