Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

V-aţi săturat de iarnă?


Categorii: Noutăţi

No, aşa e la Roşia în fiecare an. Eu am început să lucrez la Roşia în 24 martie 2003. Ningea :). De atunci, în fiecare an, după 20 martie (cu excepţia lui 2007, dacă-mi aduc bine aminte – dacă greşesc, să mă corectaţi), a tras câte o ninsoare puternică.

La Roşia Montană iarna e lungă. Oamenii de aici au o vorbă: “Vara pică într-o joi. După-amiaza.” 🙂

Fără glumă, e o zonă unde iarna ţine 5 luni pe an. Facem foc în sobă din octombrie (în anii mai friguroşi, din septembrie) până în aprilie. M-am ocupat o vreme de monitorizarea mediului la Roşia Montană, până prin 2005-2006. Nu a fost iarnă fără temperaturi de -25°C, poate chiar -28°C.

Acum sunt la Miercurea Ciuc şi e frig, şi mi-a adus aminte de Roşia. Dar nu disperaţi, primăvara e aproape!

UPDATE: Am găsit şi o poză dintr-o iarnă rece şi plină de zăpadă, era în ianuarie 2004 şi erau -30°C.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


5 comentarii pentru “V-aţi săturat de iarnă?”

Johanna

Salut ardeleanule! Bravo pentru blog – e super fain! Cat despre iarna – eu sunt la Rasnov pentru o saptamana sa o sarbatoresc pe Casey (azi face un anisor!) si e un frig de mori! Mi-era dor de iarna, dar nici chiar asa! Dar iarna de le Roisa e unica – la toti zic ca acolo am vazut pentru prima oara in viata (si singura pana acuma) -30 grade!
Te pup , sa-ti traiasca baietelul si poate ne revedem pe zile mai calde!
Johanna

Johanna

Salut ardeleanle, Felicitari pentru blog e super fain! Cat despre iarna – la Rosia am vazut pentru prima (si singura deocamdata) data -30 de grade! Doamne ce frig! Acuma sunt la Rasnov – o sarbataoresc pe Casey primul anisor azi! – si e un frig de mori! Nu mai vrea frig!
Te pup, sa-ti traiasca baietelul si sa ne revedem pe zile insorite!
Bafta in continuare si salutari la cei ce ma cunosc!
Johanna

Cătălin Hosu

@Johanna

Mulţumesc! Şi mai hai pe la noi, la Roşia, că tot aşa frig este! Si la fel de frumos! Să vă trăiască!

Ioana

Vai de mine Catalin, oare cati ani ai?!!! Si cata lipsa de inspiratie?!! Asta e cel mai pueril blog de l-am vazut in viata mea! Scrie si tu mai cu tzafna, ca altfel nu se porneste proiectul la Rosia Montana :))

Cătălin Hosu

@Ioana

Mulţam de sfat! Dar să ştii că nu e obligatorie prezenţa pe-aici, dacă nu-ţi place.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului