Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Vă invit să dezbatem posibilitățile de turism la Roșia Montană


Categorii: Roşia: proiectul

Pînă peste vreo 2-3 săptămâni, când am să vă spun părerea mea despre turism – în general, în România și la Roșia Montană – vă rog să vă gândiți și voi la ce înseamnă turismul pentru o țară, pentru un popor. Apoi vă invit să dezbatem, poate particularizăm pe cazul Roșia Montană.

Întrebări sunt multe:

  • Ce înseamnă turismul pentru economie?
  • Ce înseamnă pentru comunitate?
  • Ce avantaje aduce?
  • Dar dezavantaje?
  • Investim în turism sau în altceva?

Până atunci, uite ceva informații despre subiect.

 

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “Vă invit să dezbatem posibilitățile de turism la Roșia Montană”

Szucs Atila

Pe langa proiectul vital(RMGC),pentru Rosia-Montana se pare ca o alternativa serioasa ramane totusi turismul care, reprezinta modalitatea cea mai simpla, dar totusi cea mai palpabila pentru promovarea zonei.Potentialul turistic se rezuma din pacate la cel cultural si istoric.

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului