Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Vizitează virtual expoziția ”Aurul Apusenilor” din Roșia Montană


Categorii: Noutăţi, Patrimoniu

Expoziția ”Aurul Apusenilor” a împlinit un an de la inaugurarea ei în „casa 325” din Roșia Montană, prima casă restaurată de Roșia Montană Gold Corporation. De atunci, ea a fost vizitată de peste 10.000 de oameni.

Cu ocazia asta, casa 325 găzduiește de azi și până pe 30 aprilie expoziţia temporară, „Coroplastica, medalioane şi tipare ceramice din colecţiile Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia”. Expoziţia cuprinde figurine ceramice create de meşterii Daciei romane, artefacte descoperite pe teritoriul judeţului Alba. Vizitatorii vor avea ocazia să admire micile statuete şi plachete care, acum aproape 2.000 de ani, erau cea mai accesibilă formă de artă.

Partea mișto este că expoziția poate fi vizitată direct de pe site-ul RMGC,unde am pregătit un tur 360 grade cu imagini panoramice din întreaga clădire. Acolo poți vizita de acasă sălile permanente (Arheologie, Minerit și Multimedia), curtea interioară, exteriorul clădirii și expoziția temporară.

Dacă vrei să afli mai multe despre Casa 325, citește și articolul de pe blogul meu, împreună cu clipul în care povestim procesul de restaurare.

Casa 325 este, de altfel, un prim pas pe care l-am făcut spre un Muzeu al Mineritului modern şi complex, pe care îl vom amenaja în paralel cu dezvoltarea proiectului minier.

Comunicatul de presă, pentru cine e interesat, e aici.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului