Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Webcam “Jurnalul Naţional”


Categorii: Noutăţi, Reabilitare ecologică, Roşia: proiectul

De ceva vreme, pe site-ul “Jurnalul Naţional” există un webcam live de la vărsarea râului Abrud în râul Arieş. Ce se vede aici? În dreapta este Arieşul, o apă curată; în stânga este râul Abrud, poluat de fostele exploatări miniere din Roşia Montană şi Bucium. Şi asta se-ntâmplă de sute de ani.

Pe Arieş mai în jos, pe un mal frumos, la vreo 10, poate 15 kilometri de această confluenţă, mai intră în râu şi apele acide pe care le produce exploatarea de cupru de la Roşia Poieni. Drept pentru care Arieşul e poluat groaznic pe o distanţă de vreo 40 de kilometri.

Important de ştiut: proiectul minier Roşia Montană are un plan de management al apelor care prevede epurarea tuturor apelor din zona proiectului, chiar dacă ele sunt rezultatul unor activităţi miniere anterioare.

Iată mai jos câteva poze făcute de mine de-a lungul timpului.

Confluenţa Abrud-Arieş, cam din acelaşi unghi cu webcam Jurnalul

Aceeaşi confluenţă, de data asta din alt unghi

Aici sunt mai multe informaţii despre managementul apelor acide propus de proiectul Roşia Montană.

Iar aici mai multe poze cu apele acide din zonă.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


4 comentarii pentru “Webcam “Jurnalul Naţional””

Marius

Cata – ce diferenta intre poza (in care verdele vegetatiei te face sa te concentrezi pe culoarea raului) si imaginea de pe web, unde-ti fug ochii intre rau si sticle/pungi/ismene, si nu mai stii de ce sa te sperii mai tare.

Cătălin Hosu

Trist, Marius, trist… 🙁

foarte rau pentru noi toti…..si totusi nu putem face nimic cand trebuie sa se imbogateasca altii…

Cătălin Hosu

@arianna
Despre ce vorbești?

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului