Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Aurul din telefoane si ipocrizia opozanților


Categorii: Aur, Noutăţi, Opoziţie, Resurse, Ştiaţi că...?

Acum câteva zile, Comedia Montană semnala tehnologia de care beneficiază opozanții proiectului minier. În principiu, era vorba despre un comunicat de presă trimis din Elveția, de pe un telefon mobil iPhone, de către președintele Alburnus Maior, Eugen David.

Bun! Eu mă bucur că toată lumea folosește tehnologie modernă. Dar trebuie, totuși, să semnalez ipocrizia din cazul ăsta. De ce? Pentru că au folosit tehnologia modernă a telecomunicațiilor ca să protesteze împotriva mineritului. Iar telecomunicațiile de astăzi nu ar fi posibile fără minerit. Un infografic de la 911 Metallurgist ne spune ce metale se găsesc într-un telefon. Deci, noroc cu mineritul, căci altfel cum mai putea trimite domnul David mailul?

De exemplu, într-un iPhone 5 se găsesc următoarele metale: platină, aluminiu, cupru, aur, argint. Se găsesc și așa-zise pământuri rare: ytriu, lantan, praseodim, neodim, europiu, gadoliniu, terbiu, disprosiu. Și atunci nu e de mirare că cererea mondială de metale este în creștere, nu? Încă o dată, se demonstrează  că tehnologia, respectiv progresul, nu pot exista fără minerit.

Mai jos infograficul.

PS: Mi-aduc aminte de un protest al GreenPeace împotriva mineritului, acum vreo câțiva ani. Se legaseră cu lanțuri metalice, pe care le încuiaseră cu lacăte metalice de un gard metalic. Oare metalul respectiv de unde provenea? În niciun caz dintr-o cultură…

PS2: Am pus linkuri la toate elementele chimice pentru ca lumea să știe că ele există, nu sunt inventate. Cum o fac unii din op0ziție, spunând că la Roșia Montană s-a descoperit roșianidiu, care nici măcar nu există în tabelul lui Mendeleev!

Mining-your-iphone

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Un comentariu pentru “Aurul din telefoane si ipocrizia opozanților”

Dan

“Ecologisti” cu celulare,tablete,plasme,autoturisme,vile,avioane etc!? (ciudat)

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului