Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Câștigătorul celei de-a cincea săptămâni de concurs


Categorii: Concurs, Noutăţi, Roşia: proiectul, Ştiaţi că...?

Ați participat  în număr mare la concursul lansat de curând. Așa că am mai organizat încă o săptămână de întrebări. De data aceasta, v-am testat cunoștințele despre aur, simbolul central al comunității locale de la Roșia Montană. Am aflat împreună curiozități despre cel mai râvnit metal din lume și am răsfoit file din istoria îndepărtată a Roșiei Montane.

Felicitările merg săptămâna aceasta către Mihaela Bulgariu. Ea a câștigat  un rucsac dotat cu echipament de călătorie: sticlă de apă, lanternă frontală și de buzunar, căciulă, șapcă și un briceag multifuncțional. Dragă Mihaela, acum că bagajul pentru excursie e pregătit, rămâne doar să alegi o destinație și să te bucuri de ultimele zile însorite din luna lui Brumar.

Vă mulțumesc tuturor celorlați, care ați răspuns încă o dată afirmativ provocării mele și sper ca Roșia Montană să rămână în continuare un subiect de interes pentru voi. Până la noi surprize și provocări, ne vom regăsi aici, pe blog, cu informații interesante despre trecutul, prezentul și mai ales viitorul celei mai vechi așezări miniere din România.

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


Nu există comentarii

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului