Restaurarea casei 364

9/12/2013

Adela Pârvu a scris un articol despre una dintre restaurările pe care colegii mei le fac în zona protejată „Centrul istoric al Roșiei Montană”. E important că munca lor este recunoscută. Pentru că e o muncă de o calitate deosebită! Dar nu mai comentez, ci las imaginile să vorbească. Vedeți și articolul Adelei, ca să […]

Mineritul aurifer responsabil și dis...

31/10/2013

Un nou raport de cercetare al World Gold Council demonstrează în detaliu rolul constructiv pe care mineritul aurifer responsabil îl are dezvoltarea durabilă socio-economică, în special în țările gazdă.

Școala de lângă mina cu cianuri

30/10/2013

Am scris despre mina de aur Martha, din orașul Waihi, de câteva ori. Dar acest videoclip spune mult mai mult decât vorbele.

Beneficiile economice pentru România...

21/10/2013

Proiectul Roșia Montană va genera aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru statul român și venituri de aproape 2,9 miliarde dolari în economia României.

Cele mai cunoscute monede de aur din...

17/05/2013

Monedele de aur se bat pentru tezaurizare și pentru vânzare. Sunt oameni – din ce în ce mai mulți – care preferă să cumpere aur în loc să-și deschidă conturi de economii.

Urmărește-mă și pe: Youtube Picasa LinkedIn RSS Feed

Cele mai mari pepite de aur din lume


Categorii: Aur, Ştiaţi că...?

Pepitele sunt bucăți de aur nativ, de dimensiuni diverse, dar extrem de rare, fiind un prilej de mândrie și bucurie pentru minerii norocoși care le-au descoperit.

Cea mai mare pepită de aur din lume a fost găsită în anul 1869, la doar câţiva centimetri adâncime în subteran. Minerii din Victoria, Australia, au descoperit formaţiunea din aur masiv, care cântărea nici mai mult nici mai puţin de 72,02 kg. Ulterior, pepita a fost topită, transformată în lingouri şi expediată către Banca Angliei. În acea vreme, majoritatea pepitelor găsite erau topite, datorită valorii lor monetare.

Cea mai mare pepită de aur

Cea mai mare pepită – „Welcome Stranger” – descoperită în lume a fost topită

Despre pepita „Latrobe”, descoperită în Australia, în anul 1853, se spune că este cel mai frumos exemplar de aur cristalizat din lume. Metalul preţios apare sub formă de cristale cubice, extrem de rare în natură, deorece spaţiul nu permite, de obicei, formarea unor astfel de geometrii delicate.

Pepita „latrobe”

Pepita „Latrobe”

În momentul de față, cea mai mare pepită, păstrată în forma sa originală, se găsește într-o vitrină a Golden Nugget Casino din Las Vegas, Nevada. Un miner australian amator a găsit-o în 1980, în timp ce verifica zona din jurul rulotei sale cu un detector de metale. Valorea pepitei se ridică astăzi la aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Cea mai mare pepită păstrată din lume

Cea mai mare pepită păstrată din lume

Sursa

Feed RSS pentru acest articol Adresa de Trackback


3 comentarii pentru “Cele mai mari pepite de aur din lume”

radulov angelica

1980

Cătălin Hosu

Angelica, conform regulamentului, pot fi luate în considerare doar răspunsurile din comentariile la statusurile de pe Facebook. Te rog să răspunzi acolo.

bob

Cantarea 70 kg

Răspunde și tu

ape acide Aur Baia Mare beneficii economice calendar cianură comunitate concurs CSM Știința Baia Mare Cupa României Gold Corporation la rugby Cupa României la rugby dezinformare dezvoltare dezvoltare durabilă ecologişti festival Finlanda industrie minieră jurnalism lanternă localnici locuri de muncă minerit minerit responsabil Noua Zeelandă Patrimoniu povestea aurului responsabilitate resurse revista presei RMGC Roşia: proiectul Roşia Montană Roşia Montană Gold Corporation rugby specialişti spirit protestatar Suedia Timișoara tradiții wallpaper wallpaper Blackberry wallpaper iPad wallpaper iphone ziua minerului